Το κύμα κακοκαιρίας που βρίσκεται σε εξέλιξη από το βράδυ της Κυριακής έχει προκαλέσει διάφορα προβλήματα στην Ήπειρο, σύμφωνα με το epirus.tv.news.gr.

Τα σοβαρότερα αφορούν στο Δήμο Νικολάου Σκουφά στην Άρτα καθώς έχουν αναφερθεί σοβαρές ζημιές από πλημμυρικά φαινόμενα λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων .

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Δήμος ζητά να κηρυχθεί η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης με τις μεγαλύτερες ζημιές να έχουν εντοπιστεί στη Δ. Ε Πέτα. Στον ορεινό όγκο έχουν παρατηρηθεί κατολισθήσεις, ενώ εκτός από τις υποδομές του Δήμου, πλημμύρησαν και υπέστησαν ζημιές πολλά σπίτια αλλά και καλλιέργειες σε διάφορες περιοχές όπως το Νεοχώρι το Κομπότι, οι Άγιοι Ανάργυροι, η Κόπραινα, η Αγία Παρασκευή, ο Παχυκάλαμος, τα Κολομόδια, ο Άγιος Δημήτριος, η Αμφιθέα κι ο Άγιος Ταξιάρχης ενώ ο δρόμος Καραμούτσι – Νεοχωράκι έχει καταστραφεί και θα παραμείνει κλειστός.

Οι Αρχές ζητούν από τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους, να αποφεύγουν σημεία τα οποία έχουν παρατηρηθεί κατολισθήσεις αλλά και τους πλημμυρισμένους δρόμους, και σε καμία περίπτωση να μην προσπαθούν να περάσουν από χειμάρρους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, από χθες το βράδυ χιονίζει στα ορεινά του νομού Ιωαννίνων (ευρύτερη περιοχή Μετσόβου,Βωβούσα -Ζαγορίου, σε χωριά της Κόνιτσας ,Φούρκα ,Δίστρατο κ.α) με το ύψος του χιονιού να φτάνει σε κάποιες περιοχές τα 40-50 εκατοστά. Η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου βρίσκεται στο οδικό δίκτυο με τουλάχιστον 12 μηχανήματα για να μείνουν οι δρόμοι ανοιχτοί .

Ισχυρές βροχοπτώσεις πλήττουν από χθες το βράδυ και το λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων χωρίς να έχουν αναφερθεί προς ώρας σοβαρά προβλήματα, αν εξαιρέσει κανείς τη συσσώρευση υδάτων στον παράδρομο της Εγνατίας Οδού όπου έχει κλείσει. Σημειώνεται ότι το εν λόγω πρόβλημα είναι σύνηθες όταν η περιοχή δέχεται μεγάλο όγκο νερού.

Βραδινές ώρες χθες έκλεισε η επαρχιακή οδός από τον Κατσικά προς την Καστρίτσα καθώς υπερχείλισαν τα νερά ρέματος στο ύψος μιας γέφυρας που υπάρχει στο σημείο. Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρόβλημα αποκαταστάθηκε άμεσα ενώ οι υπάλληλοι του συνεργείου της Περιφέρειας που έσπευσαν στο σημείο έμειναν άφωνοι όταν διαπίστωσαν ότι “υπεύθυνες” για το πρόβλημα ήταν ζάντες αυτοκινήτου που κάποιοι είχαν πετάξει στο σημείο με αποτέλεσμα τα νερά να μην έχουν διέξοδο και να βγαίνουν στο οδόστρωμα.

Πλημμυρικά φαινόμενα όμως έπληξαν και τη Θεσπρωτία προκαλώντας ζημιές σε καλλιεργητές μανταρινιών.

Με το κύμα της κακοκαιρίας να είναι σε εξέλιξη η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου καθώς και όλοι οι Δήμοι είναι σε επιφυλακή.

Πηγή: epirus-tv-news.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης