Ο Σαμ είναι 22 χρονών, εδώ κι ένα μήνα περίπου με τα δύο μικρότερα αδέρφια του και την μητέρα του ζει στην Εστία του Τσεπελόβου!

Είχε μία ευτυχισμένη και χαρούμενη ζωή. Σπούδαζε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο της Δαμασκού. Εδώ και αρκετούς μήνες όμως είναι πρόσφυγας. Έμεινε για καιρό στην Ειδομένη και τώρα ζει στο Τσεπέλοβο, προσπαθώντας να κρατήσει ζωντανά τα όνειρά του!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Σαμ, είναι ο νεαρός πρόσφυγας, που βρήκε περπατώντας στο χωριό, ένα τσαντάκι, με μεγάλο χρηματικό ποσό και δεν σκέφτηκε ούτε για μια στιγμή να το κρατήσει!

«Περπατούσα στο δρόμο κι έξω από ένα εστιατόριο, είδα έναν σκύλο, να περιεργάζεται το τσαντάκι… Το πήρα κυριολεκτικά από το στόμα του και όταν το άνοιξα είδα ότι περιείχε πολλά χρήματα και κάρτες», λέει ο Σαμ στο Epiruspost, κατά την επικοινωνία που είχαμε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αμέσως κατευθύνθηκε στον ιδιοκτήτη του καταστήματος και τον ενημέρωσε για το πορτοφόλι που βρήκε.

Εκείνος υπέθεσε ότι είχε πέσει από ένα ζευγάρι, που λίγα λεπτά νωρίτερα, είχαν φύγει με την μοτοσικλέτα τους προς το ξενοδοχείο που διέμεναν.

Ο Σαμ τον αναζήτησε στο ξενοδοχείο αλλά δεν τον βρήκε. Έτσι επέστρεψε στο εστιατόριο κι άφησε εκεί το πορτοφόλι με τα χρήματα!

Κάποια ώρα αργότερα τον κάλεσαν στο τηλέφωνο. Ο Σαμ πήγε και πάλι στο εστιατόριο καθώς ο ιδιοκτήτης των χρημάτων είχε βρεθεί και τον περίμενε!

Για να τον ευχαριστήσει του έδωσε πενήντα ευρώ από τις τρεις χιλιάδες περίπου που περιείχε το πορτοφόλι!

Δεν νιώθει να έκανε κάτι σπουδαίο.. Έκανε αυτό που έπρεπε, ακριβώς το ίδιο που είχε μάθει στην πατρίδα του, από την οικογένειά του!

Ο Σαμ ήταν στο τρίτο έτος των σπουδών. Αναγκάστηκε ο ίδιος, τα δυο του μικρότερα αδέλφια και η μητέρα του να φύγουν, καθώς όπως λέει, όσοι είναι στα τελευταία έτη του Πανεπιστημίου, καλούνται υποχρεωτικά στον στρατό, στον πόλεμο.

Έμεινε εκεί ο πατέρας του!

Το διάστημα αυτό ζουν στο Τσεπέλοβο κι αφού πρώτα είχαν περάσει από την κόλαση της Ειδομένης.

Θεωρεί ότι είναι πολύ σπουδαία αυτά που προσφέρει ο Ελληνικός λαός, ο οποίος περνά πολύ δύσκολα..

Το όνειρό του;

Να καταφέρει κάποια στιγμή, μαζί με τους δικούς του, να φτάσουν στην Ολλανδία. Για να μπορέσει εκεί να συνεχίσει τις σπουδές του!

Ο Σαμ δεν εκφράζει κανένα παράπονο! Δεν ζητάει τίποτα..

Όλα είναι καλά στο Τσεπέλοβο!

Η οικογένεια του Σαμ, μένει στο ίδιο δωμάτιο με κάποιους άλλους άνδρες πρόσφυγες. Η μητέρα του, που είναι μόλις 38 ετών, είναι η μοναδική γυναίκα στο δωμάτιο! Για κείνη η διαμονή γίνεται δύσκολη…

Και οι υπεύθυνοι του στρατού, που έχουν δείξει μεγάλη ευαισθησία απέναντι στους πρόσφυγες, ίσως θα μπορούσαν να μετακινήσουν την συγκεκριμένη οικογένεια σε ένα άλλο δωμάτιο, ώστε η καθημερινότητα της γυναίκας να γίνει πιο εύκολη.

ΠΗΓΗ: epiruspost.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης