Χωρίς να δώσει σαφείς απαντήσεις για τις σοβαρές καταγγελίες περί κακοποίησης και ασέλγειας σε δομές της «Κιβωτού του Κόσμου» επιχείρησε να εξηγήσει όσα συνέβαιναν σε δομές της οργάνωσης, ο ιδρυτής της, πατέρας Αντώνιος.

Σε συνέντευξη του στον Alpha και στην εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου, ο πατέρας Αντώνιος επιχείρησε να περάσει στην αντεπίθεση δηλώνοντας ότι «αποκλείεται να μην είχαμε πάρει είδηση» τέτοια περιστατικά. Επιχείρησε μάλιστα να υποβαθμίσει την αξιοπιστία των καταγγελιών αφήνοντας αιχμές ότι αυτές είναι προϊόντα της φαντασίας παιδιών που φιλοξενούνται ή φιλοξενήθηκαν στις δομές της οργάνωσης και ζητούν εκδίκηση για το γεγονός ότι είναι η «Κιβωτός» στη ζωή τους και όχι οι γονείς τους. Όσο για τις ευθύνες της δικής του οργάνωσης και την εσωτερική έρευνα για τις καταγγελίες; Τα στελέχη της «Κιβωτού» απλώς… έχουν συζητήσει και εκφράζουν την έκπληξη τους. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

«Είμαι θλιμμένος με όλα αυτά που ακούω γιατί εμείς έχουμε αφιερώσει τη ζωή μας 25 ολόκληρα χρόνια στο παιδί που είναι σε ανάγκη και κίνδυνο. Εμείς μάθαμε από ένα δημοσίευμα για την υπόθεση και δεν γνωρίζω τίποτα περισσότερο», σημείωσε αρχικά ο πατέρας Αντώνιος και πρόσθεσε:

«Εμείς φιλοξενούμε παιδιά τα οποία δεν είναι τα συνηθισμένα παιδιά που ξέρουμε. Κάποια προέρχονται από παραβατικές οικογένειες και κάποιο είναι μεγάλα σε ηλικία που έχουν διαμορφώσει τον χαρακτήρα τους. Δεν ήξεραν από όρια» ανέφερε και στη συνέχεια πρόσθεσε: «Το τραύμα της ψυχής τους δεν είναι άλλο από την απώλεια του φυσικού τους γονιού. Αυτό είναι κάτι που πολλές φορές δεν μπορούν να συγχωρέσουν σε εμάς».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για το αγόρι που καταγγέλλει ότι κακοποιήθηκε στη δομή του Κολωνού είπε ότι «δεν ξέρω για ποιο παιδί μιλάτε, δεν γνωρίζουμε το όνομα και το επίθετό του. Έχουμε ζητήσει στοιχεία αλλά δεν τα έχουμε ακόμα λάβει. Σίγουρα σκέπτομαι με βάση τα περιστατικά».

Στη συνέχεια είπε ότι «αποκλείεται να έχουν συμβεί όλα αυτά τα περιστατικά και εμείς να μην τα έχουμε πάρει είδηση. Η Κιβωτός είναι η ζωή μου», πρόσθεσε αφήνοντας να εννοηθεί ότι όλη η ιστορία αυτή είναι σχεδιασμένη για να συκοφαντήσει το ίδρυμα.

Για το αν έχει ξεκινήσει η ίδια η Κιβωτός κάποια εσωτερική έρευνα για να βρει ποιος βρίσκεται ίσως πίσω από την καταγγελία. «Συζητήσαμε μεταξύ μας και είμαστε όλοι σε έκπληξη» είπε και πρόσθεσε: «Δεν κάνω εγώ εξ ολοκλήρου όλη την δουλειά, υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι στις δομές. Όλα αυτά με εκπλήσσουν γιατί στην ουσία μένουμε μέσα στο έργο. Εννοείται ότι αν έχει γίνει κάτι από αυτά θα πρέπει να αλλάξουν όλα».

Τι είπε για την δομή του Κολωνού και του Βόλου

«Στον Κολωνό μαζί με τους παιδαγωγούς είναι περίπου 30 άτομα. Τους μαζέψαμε χθες και μιλήσαμε και υποπτευόμαστε κι εμείς κάποια περιστατικά. Εννοείται ότι μεταξύ μας συζητήσαμε και καθίσαμε όλοι μαζί αλλά δεν έχει συμβεί κάτι».

Εν συνεχεία όμως μίλησε και για την υπόθεση της καταγγελίας που έγινε για τη δομή του Βόλου, όπου εργαζόμενος είχε καταγγείλει ξυλοδαρμό παιδιών, κάτι που οδήγησε στην απόλυση του. Είπε ότι ο υπεύθυνος παιδαγωγός απομακρύνθηκε άμεσα και ότι ο καταγγέλων απολύθηκε όχι επειδή μίλησε στην αστυνομία αλλά επειδή δεν… έκανε για τη δουλειά.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης