Μνημόνιο συνεργασίας για την υλοποίηση του έργου «Ανάπτυξη πληροφοριακού συστήματος για την εφαρμογή του μεταφορικού ισοδύναμου», υπεγράφη σήμερα στη Σύρο, μεταξύ του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκου Παππά και του υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριου Σαντορινιού.

«Χαιρόμαστε πολύ που είμαστε σήμερα στη Σύρο και έχουμε την ευκαιρία να προχωρήσουμε στην υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας για την εφαρμογή του μεταφορικού ισοδύναμου, ενός χρόνιου αιτήματος του κόσμου των νησιών μας, και το οποίο δρομολογείται από αυτήν την κυβέρνηση» ανέφερε ο κ. Παππάς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η συνεργασία αυτή, όπως και πολλές άλλες, αποτελεί ένα υπόδειγμα κυβερνητικού συντονισμού, στον αντίποδα των φαινομένων του κατακερματισμού, τα οποία είχαν πονέσει αρκετά τη δημόσια διοίκηση και πολύ περισσότερο τον τομέα της ψηφιακής πολιτικής. Με τον Νεκτάριο Σαντορινιό έχουμε ενώσει τις δυνάμεις μας, όπως και όλοι οι υπηρεσιακοί παράγοντες στα δύο υπουργεία, έτσι ώστε να είμαστε στην ώρα μας για την υλοποίηση του έργου» πρόσθεσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής.

«Από πλευράς μου, θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Νίκο Παππά για την υπογραφή του μνημονίου αυτού, που διευκολύνει την εφαρμογή τού μεταφορικού ισοδύναμου, αλλά κυρίως θέλω να τον ευχαριστήσω για την καθημερινή συνεργασία μας» τόνισε ο κ. Σαντορινιός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Με τη σημερινή συμφωνία, σκοπός μας είναι να κάνουμε το μέτρο του μεταφορικού ισοδύναμου λιγότερο γραφειοκρατικό για όλους τους πολίτες των νησιών. Σκοπός μας είναι η δημιουργία μίας απλής και εύχρηστης, για όλους τους νησιώτες και για όλες τις μικρομεσαίες νησιωτικές επιχειρήσεις, πλατφόρμα, ούτως ώστε να απολαμβάνουν εύκολα οι κάτοικοι και οι έμποροι των νησιών τα οφέλη του μέτρου. Θεωρώ ότι είναι μία σημαντική στιγμή, καθώς χωρίς την υπογραφή αυτού του μνημονίου συνεργασίας δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί το μέτρο του μεταφορικού ισοδύναμου, γι’ αυτό και ευχαριστώ τον Νίκο Παππά διπλά» συμπλήρωσε ο υφυπουργός Ναυτιλίας.

Πηγή ΑΠΕ – ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης