Ξεκίνησαν το πρωί της Τρίτης οι εργασίες πλήρους αποκατάστασης στο Νεκροταφείο Αγίου Νικολάου Κοπάνων, όπως ανακοίνωσε ο Δήμος Ιωαννιτών. Αμέσως μετά τη θεομηνία της Πρωτοχρονιάς ο δήμος παρενέβη με τα μηχανήματα και το προσωπικό του και αποκατέστησε άμεσα τις ζημιές στο Νεκροταφείο της Ανατολής.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση «για το νεκροταφείο του Αγίου Νικολάου Κοπάνων δεν υπήρξε αδιαφορία ή ολιγωρία, αλλά ήταν τέτοιος ο αριθμός και κυρίως το μέγεθος των δέντρων που έπεσαν και αυτών που κρίθηκαν επικίνδυνα και πρέπει να κοπούν (35 μεγάλα δέντρα πρέπει να κοπούν), ώστε ο Δήμος Ιωαννιτών δεν διέθετε τα κατάλληλα μηχανήματα για την πλήρη αποκατάσταση του χώρου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Μπορούσε να παρέμβει άμεσα μόνο με εργασίες μικρής κλίμακας -όπως και έπραξε- ενώ για την πλήρη αποκατάσταση έπρεπε να ζητηθεί η συνδρομή ιδιωτικών συνεργείων. Για να γίνει όμως αυτό απαιτούνταν μια υπηρεσιακή διαδικασία αποφάσεων και εγκρίσεων για να καταλήξει στην ανάθεση του έργου.

Κατανοούμε το ενδιαφέρον των συμπολιτών μας που είχαν δυσκολία να προσεγγίσουν τα μνήματα των δικών τους ανθρώπων, όμως είναι προφανές ότι απαιτείται ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα για να διεκπεραιωθούν όλες οι νόμιμες και τυπικές διαδικασίες που προβλέπονται στην Αυτοδιοίκηση, ακόμη κι όταν υπάρχει μια επείγουσα ανάγκη» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Διαβάστε επίσης:
Κυπαρίσσια καταπλάκωσαν τάφους στο Εβραϊκό νεκροταφείο, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 2 Ιανουαρίου 2015, 12:25

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης