Διακόπηκε για την Τρίτη 5 Οκτωβρίου η δίκη για την επίθεση με βιτριόλι στην Ιωάννα Παλιοσπύρου. 

Λίγο νωρίτερα, κατά τη διάρκεια μικρής διακοπής της διαδικασίας, η Ιωάννα απευθύνθηκε στην κατηγορούμενη. «Δε θες να με κοιτάξεις να με θαυμάσεις, ξέρω δε τα πήγες τόσο καλά όσο ήθελες αλλά κάτι έχει γίνει. Ντρέπεσαι καθόλου; Μόνο να παίζεις θέατρο ξέρεις να παίζεις. Κοριτσάκι μου όπως μου έλεγες Δεν έχεις βάλει μυαλό εδώ και ένα χρόνο που είσαι μέσα. Εδώ θα μείνω δε θα φύγω. Ό, τι και να κάνεις έχεις ξεφτιλιστεί». Ο αδελφός της Ιωάννας τότε παρενέβη και ρώτησε την κατηγορούμενη «φίδι, τολμάς και την κοίτας;» 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θέλω να πω για αυτό  πληροφορήθηκα ότι δήθεν  εγώ γνωρίζω το λόγο που μου επιτέθηκε, ότι επειδή εκείνη τη στιγμή δεν είχα επαφή ακουστική και μου είχε κλείσει την επαφή ο αστυνομικός. Καλό θα ήταν να σταματήσει να παίζει θέατρο η κυρία, να σταματήσει να υποτιμά τη νοημοσύνη μου και του δικαστηρίου και της κοινής γνώμης. Άλλωστε δεν η πρώτη φορά που βλέπουμε θύτες που προσπαθούν να διαχειριστούν τη κοινή γνώμη. Είναι προφανές ότι ακόμη και σήμερα παίζει θέατρο, δε  υπάρχει ίχνος μεταμέλειας. Πιστεύω πως όταν βγει από τη φυλακή και πέντε και δέκα χρόνια να μείνει στη φυλακή όταν θα βγει θα θελήσει να με αποτελειώσει» δήλωσε η Ιωάννα Παλιοσπύρου. 

Συγκλόνισε το ακροατήριο στην κατάθεσή της η Ιωάννα Παλιοσπύρου, αφού το θύμα της φρικτής επίθεσης με βιτριόλι περιέγραψε όσα έζησε εκείνο το πρωινό αλλά και στη συνέχεια ανεβαίνοντας τον δικό της Γολγοθά. Δεν έλειψε και η ένταση μεταξύ των συγγενών της και της κατηγορούμενης.

Ο συνήγορος της Ιωάννας κάποια στιγμή τη ρώτησε: «Σήμερα σας είπε κάτι η κατηγορούμενη; Σας ζήτησε συγγνώμη;».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ιωάννα: Δεν έχει πει τίποτα. Μόνο με κοίταξε στα μάτια όπως εκείνη την ημέρα, ψυχρή και απαθής.

«Κύριε πρόεδρε» ακούστηκε να λέει τότε η κατηγορούμενη, προκαλώντας την οργή της οικογένειας της Ιωάννας.

Ο αδερφός και η μητέρα της Ιωάννας τής επιτέθηκαν φραστικά: «Τολμάς να μιλάς. Φίδι, σκάσε!» είπε ο αδερφός της Ιωάννας. Στη συνέχεια ο αδερφός και η μητέρα έκαναν κίνηση να πλησιάσουν την κατηγορούμενη και παρενέβησαν οι αστυνομικοί. «Σκύλα, απόβρασμα της κοινωνίας, μας διέλυσες» της φώναξαν…

Κλείνοντας την κατάθεσή της η Ιωάννα ζήτησε να τοποθετηθεί. «Θέλω να πω ότι από εκείνη την ημέρα το μεγαλύτερο συναίσθημα που νιώθω είναι φόβος. Φόβος γιατί δεν γνωρίζω τον λόγο της επίθεσης, αλλά και γιατί δεν γνωρίζω ποιοι άλλοι είχαν συμμετάσχει σε αυτή την επίθεση εναντίον μου. Είμαι βέβαιη ότι, αν είχε καταφέρει να μου επιτεθεί στο σπίτι μου, όπως αρχικά σχεδίαζε, αν είχε γίνει η επίθεση εκεί που είμαι μόνη μου και βράδυ που συνήθως γυρίζω στο σπίτι, εγώ σήμερα δεν θα ήμουν εδώ. Θα είχε επιτύχει τον σκοπό της».

Αμέσως μετά ο συνήγορος της κατηγορούμενης ζήτησε να κάνει δήλωση, με τον αδελφό της Ιωάννας να εκνευρίζεται.

Κατηγορούμενη: Θα ήθελα να απευθυνθώ προς το θύμα…

Αδελφός θύματος: Μη ξανακοιτάξεις από εδώ!

Κατηγορούμενη: Ξέρω ότι αυτό που έχει γίνει δεν είναι αποδεκτό, αλλά εσύ, Ιωάννα, γνωρίζεις γιατί έχει γίνει όλο αυτό. Σε καμία περίπτωση δεν ήθελα να της αφαιρέσω τη ζωή…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης