Τεράστια προβλήματα και σημαντικές καταστροφές σε σπίτια και επιχειρήσεις σημειώθηκαν από τη σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή του Κατάκολου το βράδυ της Τρίτης, με τους ιδιοκτήτες από τις πρώτες πρωινές ώρες να προσπαθούν να περισυλλέξουν τα συντρίμμια και τον κατεστραμμένο εξοπλισμό τους.

Στο πλευρό τους από την πρώτη στιγμή βρέθηκε και ο δήμαρχος Πύργου, Τάκης Αντωνακόπουλος, με συνεργάτες του για να καταγράψει τις ζημιές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Συνταρακτικές εικόνες αντίκρισαν το πρωί κάτοικοι και επιχειρηματίες, αφού οι περιουσίες τους είχαν υποστεί τεράστιες ζημιές. Τέντες επιχειρήσεων ξηλώθηκαν, ο εξοπλισμός τους καταστράφηκε ή σε μερικές περιπτώσεις βρέθηκε στη θάλασσα και θα πρέπει να περισυλλεχθεί, ενώ και κεραμίδια από τις στέγες σπιτιών αποκολλήθηκαν και τρύπες ανοίχτηκαν σε αυτές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε μια εποχή κατά την οποία επιχειρηματίες αλλά και νοικοκυριά προσπαθούν να επιβιώσουν από την οικονομική κρίση που αναμένεται να προκαλέσει το πέρασμα της πανδημίας του κορωνοϊού, οι καταστροφικές συνέπειες των καιρικών συνθηκών αναμένεται να επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο τον κόσμο. Βέβαια ανάλογα φαινόμενα στο Κατάκολο έχουν υπάρξει και πάλι στο παρελθόν, ωστόσο οι συνέπειες του προχθεσινού φαινομένου ήταν παραπάνω καταστροφικές από κάθε άλλη φορά.

Καταγραφή ζημιών από τον δήμο

Άμεση ήταν η αντίδραση του δημάρχου Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλου μετά τις καταστροφές που σημειώθηκαν -κυρίως σε καταστήματα- στο Κατάκολο από το πέρασμα ανεμοστρόβιλου το βράδυ της Τρίτης.

Ο κ. Αντωνακόπουλος, συνοδευόμενος από τον γενικό γραμματέα του Δήμου Γιάννη Βαρελά, επισκέφτηκε την παραλιακή περιοχή, όπου μίλησε με καταστηματάρχες και έκανε αυτοψία στις ζημιές που προκάλεσε η ξαφνική αυτή κακοκαιρία.

«Ο ανεμοστρόβιλος έκανε αρκετές ζημιές σε πολλά καταστήματα, ενώ εξοπλισμός των καταστημάτων έπεσε στη θάλασσα… Είμαστε σε επικοινωνία με το Επιμελητήριο Ηλείας, οι υπηρεσίες μας θα αποτυπώσουν τις ζημιές και προσδοκούμε από την πολιτεία να υποστηρίξει τους πληγέντες επαγγελματίες είτε με ενίσχυση, είτε με ρύθμιση, είτε εντάσσοντας την περιοχή σε ένα πρόγραμμα υποστήριξης» δήλωσε ο κ. Αντωνακόπουλος.

Στην περιοχή έσπευσε ο Δήμαρχος Πύργου, Τάκης Αντωνακόπουλος

Πηγή: patrisnews.com

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης