Στο πένθος βυθίστηκε η τοπική κοινωνία της Φιγαλείας (Παύλιτσα) του Δήμου Ζαχάρως, από τον θάνατο 54χρονου εκπαιδευτικού.

Ο 54χρονος, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ilialive.gr,όταν ξέσπασε η φωτιά το πρωί της Πέμπτης, κινήθηκε προς τα εκεί με σκοπό να απομακρύνει άλογα συγγενικού του προσώπου που βρίσκονταν κοντά. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο άντρας βρέθηκε νεκρός στην άσφαλτο σε απόσταση 800 μέτρων από την πυρκαγιά από πυροσβέστες και από συγχωριανούς του που κινήθηκαν και αυτοί προς τη φωτιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο οι Αρχές δεν συνδέουν τη φωτιά με τον θάνατο του 54χρονου και αποδίδουν τον χαμό του σε παθολογικά αίτια, ενώ η νεκροψία αναμένεται να δώσει σαφή εικόνα.

Αρχικά είχε αναφερθεί πως ο άντρας πιθανότατα έπεσε από άλογο που πήγε να πάρει από το χώρο κοντά στη φωτιά που είχε ξεσπάσει στην περιοχή.

Αργότερα η έρευνα της Αστυνομίας έδωσε μια άλλη εκτίμηση. Πως ο άνδρας κινήθηκε προς τον χώρο που βρίσκονταν άλογα συγγενικού του προσώπου, όταν φαίνεται πως από παθολογικά αίτια κατέρρευσε στο δρόμο πριν φτάσει εκεί, που είναι και η επικρατέστερη εκδοχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 54χρονος εκπαιδευτικός καταγόταν από τη Φιγαλεία αλλά διέμενε και εργαζόταν στην Καλαμάτα και στο χωριό είχε έρθει για διακοπές.

Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Φιγαλείας Θανάσης Κοκκίνης, ανέφερε “…η φωτιά δεν ξέρουμε από τι προήλθε, δεν ήμουν τη στιγμή εκεί, το πιο σοβαρό όμως είναι το δεύτερο συμβάν με το ατύχημα που είχαμε. Τώρα από τι προήλθε, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε. Είναι ένα πλήγμα σοβαρό για τον τόπο μας, γιατί πρόκειται για ένα νέο άνθρωπο, εξαιρετικό, κατά τ’άλλα δεν έχουμε να πούμε κάτι άλλο… είναι θλιβερό! Ακούστηκε ότι ήρθε να πάρει το άλογό του, για να το μετακινήσει να το πάει σε πιο ασφαλές μέρος λόγω της πυρκαγιάς. Και τον βρήκαν στο δρόμο νεκρό… Ήταν εκπαιδευτικός στο επάγγελμα, ένας εξαιρετικός άνθρωπος, έμενε στην Καλαμάτα αλλά για τις διακοπές του έρχονταν εδώ στην Φιγαλεία. Θα ήθελα να πω συλλυπητήρια στην οικογένεια του…” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κοκκίνης.

Σε δηλώσεις του στο ilialive.gr, ο διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηλείας Πύραρχος Βασίλης Σολδάτος, αναφερόμενος στον θάνατο του 54χρονου σημείωσε ότι “… 800 μέτρα, μετά την πυρκαγιά και στο αντίθετο ρεύμα κάποιος πολίτης βρέθηκε νεκρός. Δεν έχει καμία απολύτως σχέση το συμβάν αυτό με τη φωτιά. Πιθανότατα προήλθε από παθολογικά αίτια, σύμφωνα με την επίσημη πληροφόρηση που έχω από τον Aστυνομικό Διευθυντή του νομού Ηλείας”

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης