Μεγάλη προσπάθεια καταβάλουν αυτή την στιγμή οι πυροσβεστικές δυνάμεις προκειμένου να ανακόψουν την πορεία της πυρκαγιάς που κινείται απειλητικά προς τη Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία και το Αρχαιολογικό Μουσείο.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι φλόγες είναι ένα χιλιόμετρο από το μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας, σε παράλληλη γραμμή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως αναφέρει το ilialive.gr, ο άνεμος άλλαξε φορά και η πυρκαγιά κατευθύνεται και πάλι προς την Αρχαία Ολυμπία. Οι πυροσβέστες καταβάλλουν υπεράνθρωπη προσπάθεια να ανακοπεί το μέτωπο, προκειμένου να μην περάσει στον Κρόνιο Λόφο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της τοπικής ιστοσελίδας, τουλάχιστον 20 σπίτια σε Πελόπιο, Πλάτανο και Καυκανιά έχουν παραδοθεί στις φλόγες, καθώς η φωτιά σαρώνει τα πάντα στο πέρασμά της.

Ήδη, έχουν εκκενωθεί τουλάχιστον 7 οικισμοί, μεταξύ των οποίων και η Αρχαία Ολυμπία, με τους κατοίκους να απομακρύνονται προς ασφαλή σημεία. Στόχος να περιοριστεί το μέτωπο και να κρατήσουν τη φωτιά έξω από την πόλη.

Κινητοποίηση για απεγκλωβισμό πολιτών και πυροσβεστών

Tην ίδια ώρα, σύμφωνα με το ilialive.gr, υπάρχουν πληροφορίες για εγκλωβισμένους στο Πουρνάρι καθώς και για 3 άτομα στη διασταύρωση Ηράκλειας όπως και στην περιοχή Τρανή Λάκα όπου έχουν εγκλωβιστεί πυροσβέστες με ένα όχημα.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης