Φωτορεπορτάζ: Χάρης Γκίκας

Περιπολία στις πλατείες και τα πάρκα της Αθήνας πραγματοποιούν από τις 18:30 το απόγευμα της Τρίτης, άνδρες της ΕΛΑΣ, για την τήρηση του μέτρου της απαγόρευσης συναθροίσεων άνω των 9 ατόμων που αποσκοπεί στην αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα περιπολικά βρέθηκαν στις πλατείες, Αμερικής, Αγ. Παντελεήμονα, στο Μοναστηράκι, την Ομόνοια και στην πλατεία Δαβάκη στη Καλλιθέα, προκειμένου να ελέγχουν για τυχόν συγκεντρώσεις υπεράριθμων πολιτών.

Από τα μεγάφωνα ακουγόταν το μήνυμα: «Δεν επιτρέπονται οι συγκεντρώσεις άνω των 9 ατόμων σε πάρκα πλατείες και άλλες εξωτερικούς χώρους. Για την παράβαση προβλέπεται πρόστιμο 150 ευρώ. Η απαγόρευση ισχύει έως και την Κυριακή 4 Οκτωβρίου. Ας κάνουμε όλοι υπομονή. Ακολουθήστε τις οδηγίες για να προστατεύσουμε τη δημόσια υγεία».

Εξάλλου, απόψε στις 23:00 το βράδυ, η ΕΛΑΣ δίνει νέο ραντεβού στις πλατείες της Αθήνας. Περιπολικά με μεγάφωνα θα αποτρέπουν τον κόσμο από μαζικές συγκεντρώσεις, ενώ πεζοί αστυνομικοί θα κάνουν συστάσεις σε όσους είναι συγκεντρωμένοι. Ο σχεδιασμός αποτροπής περιλαμβάνει τις πλατείες Βικτωρίας, Ομονοίας και την πλατεία του Αγ. Παντελεήμονα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από τον φακό της Ζούγκλας που κατέγραψε τις αποψινές περιπολίες στο Μοναστηράκι και την Ομόνοια:

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης