Απίστευτη είναι η περιπέτεια που βιώνει μία 34χρονη γυναίκα, η οποία πάσχει από καρκίνο του πνεύμονα. 

Η νόσος είναι σε προχωρημένο στάδιο, με αποτέλεσμα από τις ημέρες του Πάσχα η ασθενής να έχει εισαχθεί στην Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Φιλιατών

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως αναφέρουν συγγενικά της πρόσωπα και σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαν από τους γιατρούς, η κατάστασής της υγείας της ήταν εξαιρετικά κρίσιμη. 

Αιφνιδίως την Τετάρτη, τα οικεία της πρόσωπα ενημερώθηκαν από τον Διευθυντή της Κλινικής ότι θα εκδοθεί εξιτήριο για την 34χρονη, η οποία δεν είχε παρουσιάσει κανένα σημάδι βελτίωσης. 

Η αντίδραση των δικών της ήταν έντονη, με συνέπεια το εξιτήριο να μην εκδοθεί τελικά εκείνη την ημέρα. Την Πέμπτη όμως οι υπεύθυνοι της Κλινικής έκαναν… το θαύμα τους. Εξέδωσαν το εξιτήριο για την 34χρονη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα, στις διαμαρτυρίες των δικών της, η απάντηση που δόθηκε από τους υπεύθυνους της Κλινικής είναι πράγματι αφοπλιστική:

«Χρειαζόμαστε το κρεβάτι για να φιλοξενήσουμε άλλον ασθενή…». Μάλιστα εμμέσως πλην σαφώς υποστήριξαν ότι βάση της νομοθεσίας δεν μπορεί να φιλοξενηθεί κάποιος πέραν των δέκα ημερών και ήδη είχε γίνει… χάρη στην 34χρονη καθώς είχε παραμείνει περισσότερες ημέρες.

Τα συγγενικά της πρόσωπα, που καταγγέλλουν το συμβάν, εκφράζουν την αγανάκτησή τους για την συμπεριφορά απέναντι στην 34χρονη καρκινοπαθή και συνάμα την οργή τους για τον τρόπο που αντιμετωπίστηκαν σε ένα δημόσιο νοσοκομείο. 
 
Σε επικΕπικοινωνήσαμε με τον , ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα, προκειμένου να συμμετάσχει σε σύσκεψη που έχει καλέσει ο Υπουργός Υγείας. 

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Φιλιατών, Σπύροε Δερδεμέζης, μιλώντας στο radio-igoumenitsa-892.blogspot.gr, διαβεβαίωσε ότι άμεσα θα δημιουργηθεί χώρος στην παλιά πτέρυγα του Νοσοκομείου προκειμένου να παραμείνει η 34χρονη για όσο διάστημα χρειαστεί. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης