Αθώοι κρίθηκαν οι τρεις κάτοικοι της Χαλκιδικής που δικάστηκαν την Δευτέρα για την υπόθεση της «Τσικνοπέμπτης της καταστολής», ενώ ένοχος κρίθηκε ο τέταρτος με βάση τον νόμο περί κατοχής φωτοβολίδων.

Ο τέταρτος κάτοικος καταδικάστηκε σε τέσσερις μήνες και 200 ευρώ χρηματική ποινή με αναστολή, ενώ από την πλευρά του θα ασκηθεί έφεση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για τέσσερις κατοίκους στων οποίων τα σπίτια είχαν εισβάλλει άνδρες της ασφάλειας των ΕΚΑΜ και των ΟΠΚΕ την μέρα της Τσικνοπέμπτης το 2013 μετά την καταστολή που είχε προηγηθεί με την εισβολή της αστυνομίας στην Ιερισσό, τα δακρυγόνα και τα χημικά ακόμη και στο προαύλιο του σχολείου.

Οι κατηγορίες εναντίον των τεσσάρων κατοίκων ήταν για παράνομη κατοχή κυνηγετικού όπλου, παράνομη κατοχή κροτίδων και παράβαση άρθρο 76 παρ1,2 του νόμου 4070/2012. Συγκεκριμενα πρόκειται για παράβαση του νόμου περί όπλων και εκρηκτικών, νόμου περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων, και του νόμου περί ρυθμίσεων ηλεκτρονικών επικοινωνιών αντίστοιχα. Πρόκειται για πλημμεληματικές κατηγορίες.

Να υπενθυμίσουμε ότι με πρόσχημα την επίθεση στο εργοτάξιο των Σκουριών το Φεβρουάριο του ίδιου χρόνου δεκάδες κάτοικοι της Χαλκιδικής είχαν συρθεί σε πολύωρες ανακριτικές διαδικασίες με παράνομη λήψη γενετικού υλικού ενώ άλλοι είχαν “απαχθεί” από την αστυνομία για αρκετή ώρα μακρυά από τους συγγενείς τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η δίκη είχε πάρει ήδη δύο αναβολές.

Η αστυνομία συνέλαβε δύο ξένους δημοσιογράφους

Παράλληλα στην σύλληψη δύο γυναικών δημοσιογράφων από το εξωτερικό προχώρησαν κατά τη διάρκεια της δίκης οι αστυνομικές αρχές λόγω του ότι κρατούσαν κάμερα όντας όμως έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου. Οι δύο γυναίκες οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο και αναμένουν να οριστεί η δικάσιμος.

ΠΗΓΗ: alterthess.gr

Διαβάστε επίσης: Ιερισσός: Το τραγούδι της γιαγιάς μπροστά στα ΜΑΤ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης