Νέα πυρά κατά της κυβέρνησης και του πολιτικού κόσμου εξαπέλυσε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για το ζήτημα του διαχωρισμού κράτους-Εκκλησίας.

«Μπορεί να πουλήσατε ή να πουλάτε τους θησαυρούς της Ελλάδας μας, να δίνουμε τα τρένα μας, να δίνουμε τα λιμάνια μας, αλλά την πατρίδα μας και την ορθοδοξία μας δεν θα σας την παραδώσουμε» τόνισε o αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος​

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Λιβαδειά άφησε αιχμές κατά της κυβέρνησης, κάνοντας λόγο για προσπάθεια υποβάθμισης του μαθήματος των θρησκευτικών στα σχολεία με συντονισμένες ενέργειες υποβάθμισης αξιών άρρηκτα συνδεδεμένων με την ελληνική παράδοση και ιστορία. Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι η Εκκλησία δεν θα επιτρέψει να μπει η ορθοδοξία στο περιθώριο, ειδικά σε μια τόσο κρίσιμη ιστορικά συγκυρία όπως αυτή που διέρχεται η χώρα εν μέσω οικονομικής κρίσης.
«Μπορεί να πουλήσατε ή να πουλάτε τους θησαυρούς της Ελλάδας μας… να δίνουμε τα τρένα μας, να δίνουμε τα λιμάνια μας, αλλά την πατρίδα μας και την ορθοδοξία μας δεν θα σας την παραδώσουμε» τόνισε.

Δύσκολη εποχή

Αναφερόμενος στην κρίση και στη συμβολή των κομμάτων είπε ότι «είναι μία δύσκολη εποχή και όλοι οι άνθρωποι μαστίζονται σε όλους τους κλάδους», γι’ αυτό και «χρειάζεται να ξεκαθαρίσουμε τι θέλουμε, ποια οικογένεια θέλουμε, πώς θέλουμε τα παιδιά μας, πώς θέλουμε να ζήσουμε αύριο, ποιο όραμα θα έχουμε».

«Ήρθε η εποχή που θα πρέπει να αναρωτηθούμε. Μήπως δεν πρέπει να στηρίζουμε τα κόμματα, αλλά τα πρόσωπα;» πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο προσφυγικό, καλώντας τους Έλληνες να βοηθήσουν τους πρόσφυγες, των οποίων η πατρίδα βομβαρδίζεται δίχως δική τους ευθύνη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης