Νέα θρόμβωση υπέστη ο 35χρονος από την Ιεράπετρα που είχε εμβολιαστεί τη Μ. Πέμπτη κατά του κορωνοϊού. Αυτή τη φορά υπέστη θρόμβωση στις καρωτίδες και υπεβλήθη δεύτερη φορά σε πολύωρη επέμβαση, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου. Aναμένονται νέες αιματολογικές εξετάσεις που θα δώσουν και επίσημη απάντηση, για το αν προϋπήρχε ο θρόμβος στην καρωτίδα ή εάν συνδέεται με το εμβόλιο.

Το χρονικό της υπόθεσης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αρχικά, ο 35χρονος εμφάνισε συμπτώματα θρόμβωσης την ώρα που πήγαινε στη δουλειά του, 11 ημέρες μετά τον εμβολιασμό με την εταιρεία AstraZeneca. Ξαφνικά παρέλυσε το αριστερό του πόδι. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και υπεβλήθη σε χειρουργείο.

Χτες, το μεσημέρι, παρουσίασε νέα θρόμβωση στην αριστερή καρωτίδα και εισήχθη ξανά σε πολύωρο χειρουργείο. Σύμφωνα με τον πατέρα του, ο οποίος μίλησε στον ΣΚΑΪ, έχει διαφύγει τον κίνδυνο, όμως υπάρχει ανησυχία. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι ο γιος του πριν τον εμβολιασμό ήταν υγιέστατος, αθλητής, χωρίς ιστορικό.

Όπως εξήγησε ο πατέρας του 35χρονου, ο γιατρός καθώς τον ψηλάφιζε, βρήκε κάτι που δεν του άρεσε. Πήγαν, όμως, όλα κατ’ ευχήν. «Οι ενδείξεις οδηγούν στο ότι οφείλεται καθαρά στο AstraZeneca. Υπάρχουν κάποιες επιφυλάξεις, αλλά οι μέχρι τώρα εξετάσεις συγκλίνουν σε αυτό» είπε και πρόσθεσε «είμαστε ψύχραιμοι, προτρέπω τον κόσμο να κάνει τα εμβόλια».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης