Φυλακή «ίδρυμα» θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το σωφρονιστικό κατάστημα στο Ναύπλιο, όπου τον τελευταίο καιρό σημειώνονται απανωτές αποδράσεις. Αυτήν τη φορά όμως ο… «αγρότης» κρατούμενος το… παράκανε και δεν δίσταζε να κάνει ένοπλες ληστείες στις γύρω περιοχές. Δεν ήταν βέβαια και κάποιο τυχαίο πρόσωπο, καθώς είχε καταδικαστεί για την απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου σε 15 χρόνια κάθειρξη. Μια πολυτάραχη ζωή, παντρεμένος και χωρισμένος με μακιγιέζ, της οποίας τα χέρια εμπιστευόταν όλη η εγχώρια showbiz, αλλά και με ένα παιδί που απέκτησε μαζί της. Μετά τη σύλληψή του για την απαγωγή Παναγόπουλου, η νεαρή κοπέλα περιέγραφε την ψυχική και σωματική κακοποίηση που είχε περάσει τα χρόνια που ήταν μαζί με τον αποκαλούμενο «ωραίο Τζωρτζ».

Ο 39χρονος Γιώργος Κατσαγάνης είχε συνεργούς, οι οποίοι σύμφωνα με τις διωκτικές αρχές δεν τον βοηθούσαν μόνο εκτός φυλακής αλλά και για να… βγει από αυτήν. Οι συνεργοί του σε δύο ληστείες αναζητούνται, αλλά τι να πει κανείς για τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, καθώς, όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου της αστυνομίας, «για τον τρόπο εξόδου και επανόδου του στο Κατάστημα Κράτησης, στις δύο παραπάνω περιπτώσεις και για τη διαφαινόμενη εμπλοκή σωφρονιστικών υπάλληλων διενεργείται προκαταρκτική εξέταση, μετά από παραγγελία της αρμόδιας Εισαγγελίας. Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης διακριβώθηκαν τηλεφωνικές του επικοινωνίες με τρεις σωφρονιστικούς υπαλλήλους συγκεκριμένου Καταστήματος Κράτησης. Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κινητά τηλέφωνα και κάρτες sim, ενώ στην οικία ενός εξ αυτών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πιστόλι και 65 φυσίγγια, τα οποία κατείχε παράνομα και συνελήφθη». Με απλά λόγια, οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι, σύμφωνα με τις Αρχές, έκαναν τα «στραβά μάτια», άνοιγαν την πόρτα στον βαρυποινίτη για να βγει, να κάνει τις ληστείες και να επιστρέψει χωρίς να συμβαίνει τίποτα. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, η έρευνα σε βάρος τους θα αναζητήσει αν υπήρχε και οικονομική συναλλαγή, του «λύκου» με τα «πρόβατα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσον αφορά στις ληστείες που κατηγορείται ότι έκανε ο 39χρονος, η πρώτη ήταν στα ΚΤΕΛ Πατρών στις 27 του περασμένου Φεβρουαρίου, όταν δύο άγνωστοι, οι οποίοι φορούσαν κράνη και μπουφάν που παρέπεμπαν σε αυτά των πυροσβεστών, άρπαξαν τις εισπράξεις από τα ταμεία και διέφυγαν. Στη δεύτερη περίπτωση, στις 24 Μαρτίου, οι δράστες με την απειλή όπλων απέσπασαν τα χρήματα από πρακτορείο ΟΠΑΠ στο Ναύπλιο και εξαφανίστηκαν. Σε λίγα λεπτά, ο 39χρονος επέστρεψε στην «ασφάλεια» των αγροτικών φυλακών, ενώ αστυνομικοί έκαναν αναζητήσεις σε όλη την περιοχή για να εντοπίσουν πού είχαν κρυφτεί οι ληστές.

Ζougla Newsroom

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης