Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών: Ζητεί από τα μέλη του να στηρίξουν το ΕΣΥ

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 19 Μαρτίου 2021, 10:43
Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών: Ζητεί από τα μέλη του να στηρίξουν το ΕΣΥ

Να ανταποκριθούν στην έκκληση για στήριξη του ΕΣΥ καλεί τα μέλη του ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, ο οποίος τονίζει ότι είναι κρίσιμο να μην αποδυναμωθεί περαιτέρω η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και να παραμείνουν ανοιχτά τα ιατρεία της γειτονιάς.

Το Δ.Σ. του ΙΣΑ αξιολόγησε την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στο λεκανοπέδιο και εκφράζει τις ευχαριστίες του στους 50 ιδιώτες γιατρούς μέλη του που μέχρι στιγμής ανταποκρίθηκαν στην έκκληση του Υπουργείου Υγείας να συνδράμουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας στη μάχη που δίνει κατά της πανδημίας.

«Την κρίσιμη αυτή ώρα, θα πρέπει να παραμείνει ισχυρή η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και να μείνουν ανοιχτά τα ιατρεία της γειτονιάς που αποτελούν το ανάχωμα για να αποτραπούν οι σοβαρές επιπλοκές και να μη φτάσουν τα περιστατικά Covid-19 στα νοσοκομεία. Επισημαίνει την ανάγκη να συνεχιστεί η παρακολούθηση των χρονίως πασχόντων από τους γιατρούς της ΠΦΥ, για να μη χαθούν ανθρώπινες ζωές από άλλες αιτίες.

Οι ιδιώτες γιατροί από την πρώτη στιγμή της πανδημίας έδειξαν το υψηλό επιστημονικό τους επίπεδο και τη δέσμευσή τους απέναντι στον ασθενή. Παρέμειναν στην πρώτη γραμμή της μάχης διατηρώντας ανοιχτά τα ιατρεία τους -με μέτρα ατομικής προστασίας που τους παρέδωσε ο ΙΣΑ-, αποτελώντας έναν πολύ σημαντικό κρίκο, στην αναχαίτιση της πανδημίας και την προστασία του ασθενή» αναφέρει ο ΙΣΑ και ζητεί από το Υπουργείο Υγείας «στον σχεδιασμό του να λάβει υπόψη του την ανάγκη να παραμείνει ισχυρή η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας για να μείνουν ανοιχτά τα ιατρεία της γειτονιάς και να συνεχίσει η απρόσκοπτη παρακολούθηση των χρονίως πασχόντων και να μην προβεί σε ενέργειες που μπορεί να αποβούν εις βάρος της δημόσιας υγείας. Όλοι μαζί ενωμένοι θα υπηρετήσουμε τον εθνικό σκοπό και θα δώσουμε τη μάχη ενάντια στην πανδημία».

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 19 Μαρτίου 2021, 10:47