Της Άντζελας Πεϊτση

Τις επίσημες θέσεις του Υπουργείου Υγείας περιμένει ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, αναφορικά με την χρήση καρτών για την εξόφληση των ιατρικών υπηρεσιών. Μάλιστα, ο ιατρικός κόσμος της Θεσσαλονίκης δεν διστάζει να χαρακτηρίσει τις τέσσερις παραμέτρους που είδαν το φως της δημοσιότητας ως το «καρέ της υπερβολής».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Θανάσης Εξαδάκτυλος, διαχωρίζοντας τη θέση του Συλλόγου, από την Πανελλήνια, δήλωσε αποκλειστικά στο zougla.gr: «Ο Ι.Σ.Θ., δεν ασχολήθηκε και δεν θα ασχοληθεί επισήμως πριν να υπάρξουν σαφείς προτάσεις από την πλευρά της κυβέρνησης για το θέμα αυτό. Επισημαίνουμε όμως ότι θεωρούμε τέσσερις παραμέτρους (καρέ) υπερβολικές».

Αποκωδικοποιώντας τα τέσσερα «σημεία – παραμέτρους», αναφέρθηκε σε τέσσερις «υπερβολές»:
 
Α) Υπερβολική έκταση στα ΜΜΕ που καλύπτει τα σοβαρά προβλήματα της κοινωνίας και της οικονομίας. Β) Υπερβολικοί φόβοι και έντονη βιασύνη από όσους εκπροσώπους του ιατρικού κόσμου εκφράστηκαν.
Γ) Υπερβολικές προσδοκίες σε ότι αφορά στην αντιμετώπιση της φοραποφυγής.
Δ) Υπερβολικές προμήθειες επ’ ωφελεία των τραπεζών (στο δεκαπλάσιο σε σχέση με τις αντίστοιχες των ευρωπαϊκών χωρών).

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλόγου Θεσσαλονίκης υπογράμμισε επίσης:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θεωρώντας αυτονόητο ότι η κοινωνία μας και η οικονομία μας θα παραμείνουν ελεύθερες, αντιμετωπίζουμε τη χρήση του “πλαστικού χρήματος” ως εργαλείο διευκόλυνσης των συναλλαγών και το καλοδεχόμαστε υπό αυτήν την έννοια. Θεωρούμε αδιανόητη ρύθμιση που θα ξεχωρίζει τους πολίτες που κάνουν χρήση ιατρικών υπηρεσιών σε δύο κατηγορίες ανάλογα με αυτούς που έχουν πληρώσει προμήθεια στην τράπεζα ή όχι».

Ο κ. Εξαδάκτυλος κατέληξε: «Κατά συνέπεια, ιατρικές αποδείξεις με όποιον τρόπο κι αν έχουν εξοφληθεί, πρέπει να έχουν ίση φορολογική μεταχείριση από το κράτος. Εκτός και αν προετοιμαζόμαστε ως κοινωνία για αυστηρότερα capital controls επ’ άπειρο ή κάποιοι σχεδιάζουν να μετατρέψουν τη χρήση ιδιωτικώς παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας σε τεκμήριο διαβίωσης κατ’ αναλογία με τη φοίτηση σε ιδιωτικά σχολεία. Αναμένοντας τις επίσημες θέσεις του Υπουργείου».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης