Βελτιωμένη είναι σήμερα, Σάββατο, η εικόνα όσον αφορά στην εξέλιξη των πύρινων μετώπων Αττικής και των υπόλοιπων περιοχών της Ελλάδας, αναφέρει ο Δημήτρης Σταθόπουλος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πυροσβεστικού Σώματος.

«Προσευχόμαστε να τελειώσει σήμερα αυτή η κατάσταση», τόνισε ο ίδιος και ευχαρίστησε τον Πανελλήνιο Σωματείο Επιβατηγών Οχημάτων (ΠΑΣΕΜΠΟ) που διέθεσε 20 λεωφορεία προκειμένου να γίνεται γρήγορα η αλλαγή της βάρδιας, καθώς και τους πολίτες για τις δωρεές του. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έδωσε τα εύσημα στους εθελοντές και τους πυροσβέστες και σημείωσε πως ο κάθε πυροσβέστης είναι κουρασμένος και πως πολλές φορές δουλεύει 24ωρο σε απίστευτες θερμοκρασίες. «Χθες παραλίγο να καεί ο Άγιος Στέφανος αν δεν ήταν οι εθελοντές», υπογράμμισε ο πρόεδρος.

Παράλληλα, ο κ. Σταθόπουλος αναφέρθηκε και σε τηλεφωνήματα – φάρσες που δέχεται η πυροσβεστική αυτές τις δύσκολες μέρες.

«Διαπιστώσαμε ότι κάποιοι παίζουν με την πυροσβεστική», είπε χαρακτηριστικά. Όπως ανέφερε συγκεκριμένα, το βράδυ της Παρασκευής, στην περιφέρεια της Αττικής υπήρξαν 50 ψευδείς αναγγελίες για πυρκαγιές στις 02:00, 03:00 και 05:00 τα ξημερώματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης