Οι «τυχεροί» του συστήματος των Πανελλαδικών: Έδωσαν λευκή κόλλα και μπήκαν σε ΑΕΙ

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 28 Αυγούστου 2020, 14:34
Οι «τυχεροί» του συστήματος των Πανελλαδικών: Έδωσαν λευκή κόλλα και μπήκαν σε ΑΕΙ

Θεαματική ήταν η πτώση των βάσεων σε ορισμένες σχολές, όπως προκύπτει από τους πίνακες που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 88,1% των υποψηφίων βρήκε μια θέση σε πανεπιστημιακή σχολή, ενώ ορισμένοι τυχεροί του συστήματος κατάφεραν να εισαχθούν ακόμα και με βαθμούς κάτω της βάσης, αφήνοντας πίσω τους πραγματικά άριστους που ίδρωσαν στη μελέτη όλο τον χρόνο για να τα καταφέρουν.

Σε μία μάλιστα σχολή ο υποψήφιος αρκούσε να δώσει λευκή κόλλα για να περάσει σε κάποιο πανεπιστημιακό τμήμα. Ο λόγος για το Τμήμα Δασολογίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου στο Καρπενήσι, που είχε ως βάση εισαγωγής τα 625 μόρια. Ο υποψήφιος εκεί δηλαδή αρκούσε να δώσει την κόλλα με το όνομά του και να περάσει.

Αντίστοιχη είναι η εικόνα και στο Τμήμα Φυτικής Παραγωγής στο Μεσολόγγι, όπου υποψήφιος κατέλαβε μια θέση με 1.700 μόρια.

Ακόμα ένας υποψήφιος κατάφερε να εισαχθεί σε Τμήμα Μαθηματικών με μόλις 3.125 μόρια. Κατά διαβολική σύμπτωση πρόκειται για το Τμήμα Μαθηματικών Σάμου, η οποία είναι το νησί του Πυθαγόρα!
 

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 28 Αυγούστου 2020, 14:46