Νέες αποκαλύψεις έκανε στη «Δίκη στο Open» ο μάρτυρας του Νοοr One Βασίλης Γεωργιάδης. Σε συνέντευξή του, υποστήριξε ότι δύο ποδοσφαιρικοί-ναυτιλιακοί παράγοντες, που εμπλέκονται στο Noor One και επηρεάζουν το ΥΠΕΞ, τον εμποδίζουν να έρθει στην Ελλάδα.

Μίλησε ανοιχτά για την απόπειρα δωροδοκίας του, λέγοντας ότι του ζήτησαν να δώσει στοιχεία για την Ντόρα Μπακογιάννη και τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υποστήριξε ότι οι άνθρωποι που τον κατέστρεψαν εμπλέκονται στο ναρκόπλοιο, ενώ ο ίδιος είναι ενάντια σε όσους εμπορεύονται ναρκωτικά.

Δηλώνει απελπισμένος από τη στάση του ΥΠΕΞ και ζητάει να ενεργοποιηθεί η συμφωνία Ελλάδας-Εμιράτων, που του δίνει τη δυνατότητα να αποζημιωθεί για όσα πέρασε και να επιστρέψει στην πατρίδα του.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

 

 

 

Ολόκληρη η συνέντευξη του μάρτυρα-«κλειδί» του Νoor One Βασίλη Γεωργιάδη στη Μαίρη Μπενέα:

Ερώτηση: Η Ελλάδα σάς κλείνει την πόρτα;

Aπάντηση: Δεν ξέρω, κα. Μπενέα, εάν η Ελλάδα μού κλείνει την πόρτα. Αυτό που γνωρίζω είναι ότι υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Εξωτερικών κωφεύουν επιδεικτικά και συνειδητά, καλύπτοντας συμφέροντα, από το 2009 μέχρι και σήμερα.

Ερώτηση: Τι είδους συμφέροντα, ποιους εννοείτε;

Aπάντηση: Εννοώ μεγάλους οικονομικούς παράγοντες, που εδρεύουν και στην Ελλάδα και στα Εμιράτα, δίνοντάς τους κάλυψη.

Ερώτηση: Αναφέρεστε σε συγκεκριμένα πρόσωπα; Ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι, που έχουν τόση ισχύ;

Aπάντηση: Δυστυχώς τα ονόματα των ανθρώπων αυτών δεν μπορώ να σας τα δώσω, τα έχω καταθέσει ήδη στον κ. Πετρόπουλο.

Ερώτηση: Ποιοι είναι αυτοί που δεν επιθυμούν να έρθετε στην Ελλάδα για να καταθέσετε στοιχεία και έγγραφα;

Aπάντηση: Eίναι ναυτιλιακοί και ποδοσφαιρικοί παράγοντες.

Ερώτηση: Πόσοι είναι αυτοί;

Aπάντηση: Δύο. Τα δέκα πρόσωπα, που έχω αναφέρει στον κ. Πετρόπουλο, είναι άμεσα και έμμεσα εμπλεκόμενοι με την υπόθεση του Noor One.

Eρώτηση: Ανάμεσα σε αυτούς τους δέκα, οι δύο είναι ναυτιλιακοί και ποδοσφαιρικοί παράγοντες που έχουν τέτοια ισχύ ώστε να επηρεάζουν και υπουργούς;

Απάντηση: Και με την προηγούμενη κυβέρνηση και με την τωρινή.

Ερώτηση: Μετά την κατάθεσή σας, όπου δώσατε τα ονόματα και στοιχεία γι΄ αυτούς τους τόσο ισχυρούς παράγοντες, είχατε κάποια ενόχληση;

Απάντηση: Όχι, καμία και ποτέ, εκτός από αυτό που ανέφερα ήδη στην εκπομπή σας, για την προσπάθεια εξαγοράς μου από κάποιον συγκεκριμένο άνθρωπο, που δεν γνωρίζω ποιος είναι πίσω από αυτόν. Αυτό που γνωρίζω και είναι πεντακάθαρο είναι πως ήθελαν τα στοιχεία που έχω για να τα χρησιμοποιήσουν εναντίον του Μαρινάκη και της Μπακογιάννη. Πιο ξεκάθαρο δεν γίνεται.

Ερώτηση: Πώς ξέρετε ότι ήθελαν να τα χρησιμοποιήσουν εναντίον τους; Σας το είπαν;

Απάντηση: Το έχω γραπτώς.

Ερώτηση: Έχετε στοιχεία εναντίον τους;

Aπάντηση: Δεν μπορώ να σας απαντήσω, γιατί αυτό αφορά την κατάθεσή μου στον ανακριτή. Και επειδή δεν είμαι σε θέση να κρίνω εάν τα στοιχεία είναι επιβαρυντικά ή όχι, αυτό είναι δουλειά του ανακριτή.

Ερώτηση: Η κρούση από πλευράς τους έγινε πριν ή μετά την κατάθεσή σας;

Aπάντηση: Η πρώτη επαφή μαζί του έγινε μετά την αποστολή της επιστολής μου στον Άρειο Πάγο, τον Μάιο του 2020. Ξεκίνησε με δική μου πρωτοβουλία, ζητώντας βοήθεια από τον συγκεκριμένο άνθρωπο, σχετικά με τα καταγγελλόμενα στην επιστολή στον Άρειο Πάγο.

Ερώτηση: Γιατί δεν καταφύγατε σε αυτόν τον άνθρωπο πριν στείλετε την επιστολή;

Aπάντηση: Τον ανακάλυψα μετά, τυχαία.

Ερώτηση: Eίχατε επαφές μαζί του από τον Μάιο;

Απάντηση: Ναι.

Eρώτηση: Τι του ζητήσατε;

Απάντηση: Να με βοηθήσει για να προχωρήσουν οι καταγγελίες μου στον Άρειο Πάγο.

Ερώτηση: Είναι δικαστικός, νομικός;

Απάντηση: Όχι.

Ερώτηση: Πώς θα μπορούσε να σας βοηθήσει;

Απάντηση: Γνωρίζω ότι έχει σχέση με κυβερνητικούς και με εξωκυβερνητικούς και με τη νυν και με την πρώην κυβέρνηση.

Ερώτηση: Τι σας απάντησε;

Aπάντηση: Μου υποσχέθηκε ότι θα βρει κάποιον τρόπο να με βοηθήσει.

Ερώτηση: Του αποκαλύψατε το περιεχόμενο των στοιχείων που γνωρίζετε;

Aπάντηση: Όχι βέβαια.

Ερώτηση: Πόσες φορές ξαναμιλήσατε μαζί του;

Απάντηση: Δύο-τρεις φορές στο τηλέφωνο. Μετά ξεκινήσαμε γραπτή επικοινωνία, με email και καταλήξαμε στην πρόταση, δηλαδή στην προσπάθεια εξαγοράς μου.

Ερώτηση: Eάν υποκύπτατε, θα σας βοηθούσε;

Απάντηση: Είναι σαφής από τα μηνύματα ο τρόπος της βοήθειάς του.

Ερώτηση: Γιατί δεν τη δεχτήκατε;

Απάντηση: Είναι τρεις οι λόγοι που ήθελα να καταθέσω και δεν συμπίπτουν με την πρότασή του.

Eρώτηση: H άρνηση σας είναι συνειδησιακή, ηθική ή φοβηθήκατε το μπλέξιμο, δεν νιώσατε εμπιστοσύνη;

Απάντηση: Όχι, κα. Μπενέα. Οι λόγοι που ήθελα και θέλω να καταθέσω και να καταγγείλω όλες τις ατασθαλίες από το 2009 μέχρι και σήμερα, είναι οι εξής:

Πρώτον: Είμαι κάθετα ενάντια σε όσους εμπορεύονται και διακινούν ναρκωτικά. Παιδικός μου φίλος σε ηλικία 18 ετών ήταν από τα πρώτα θύματα της καθαρής ηρωίνης, που είχε βγει τότε στην αγορά. Και, όπως καταλαβαίνετε, το γεγονός αυτό με επηρέασε κάθετα εναντίον των ανθρώπων που προβαίνουν σε τέτοιες ενέργειες.

Δεύτερον: Αυτό που αναφέρατε και εσείς στην εκπομπή σας, το άρθρο 40 του ΠΚ, που υποχρεώνει οποιονδήποτε πολίτη γνωρίζει παράνομες ενέργειες να τις καταγγείλει στον εισαγγελέα ή σε οποιονδήποτε ανακριτικό υπάλληλο. Εξ ου και απευθύνθηκα αυτοβούλως και εθελοντικά να καταθέσω ό,τι στοιχεία γνώριζα στον πρόξενο της πρεσβείας μας στο Αμπού Ντάμπι Σωκράτη Σουρβίνο, καθόσον προβλέπεται από τον νόμο να εκτελεί και καθήκοντα ανακριτικού υπαλλήλου. Αυτό έγινε τον Σεπτέμβριο του 2018.

Δυστυχώς ο κ. πρόξενος μου είπε ότι θα μεταφέρει την επιθυμία μου στα κεντρικά και θα περιμένει απάντηση, η οποία δεν ήρθε ποτέ.

Τρίτον και αρκετά σημαντικό θα έλεγα: Άνθρωποι οι οποίοι ευθύνονται για τη δική μου καταστροφή, εντελώς τυχαία, έμαθα ότι εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα και στην υπόθεση του NOOR ONE. Και ίσως να με θεωρήσετε αφελή, αλλά εγώ το εξέλαβα ως Θεία Δίκη.

Ερώτηση: Αυτά που λέτε σε μένα τα έχετε καταθέσει στον ανακριτή;

Aπάντηση: Ένα πολύ μικρό μέρος, που αφορά τους ναυτιλιακούς-ποδοσφαιρικούς παράγοντες και την έμμεση εμπλοκή του ενός εξ αυτών με συγκεκριμένους ανθρώπους στο Νοοr One.

Eρώτηση: Έχετε ζητήσει από τον ανακριτή να καταθέσετε συμπληρωματικά;

Απάντηση: Βεβαίως, και να συσχετιστεί η κατάθεσή μου με την επιστολή μου στον Άρειο Πάγο.

Ερώτηση: Σε τι κατάσταση βρίσκεστε τώρα;

Aπάντηση: Aπελπιστική! Σε 48 ώρες δεν θα έχω πού να μείνω. Με βγάζουν έξω από το σπίτι που μένω, γιατί δεν έχω να πληρώσω το ενοίκιο.

Ερώτηση: Τι θα κάνετε, πού θα πάτε;

Απάντηση: Δεν γνωρίζω.

Ερώτηση: Με τον άνθρωπο που επιχείρησε να σας δωροδοκήσει επικοινωνείτε;

Aπάντηση: Όχι.

Eρώτηση: Αρνηθήκατε τα χρήματα, ενώ, όπως λέτε, δεν έχετε ούτε να φάτε;

Απάντηση: Πολύ σωστά!

Ερώτηση: Τι περιμένετε;

Απάντηση: Ένα θαύμα.

Ερώτηση: Τι ζητάτε από Κυβέρνηση και Δικαιοσύνη;

Aπάντηση: Επιθυμώ να ενεργοποιηθεί η διακρατική συμφωνία 4362/2016, μεταξύ Ελλάδος και Αραβικών Εμιράτων, η οποία προβλέπει την προστασία των επενδύσεων και στις δύο χώρες. Αυτό σημαίνει για μένα ότι, ως επενδυτής στα Εμιράτα, θα πρέπει να αποζημιωθώ για την άδικη και άνιση μεταχείριση των τοπικών Αρχών σχετικά με την υπόθεσή μου.

Οι μέχρι τώρα ενέργειές μου προς το Υπουργείο Εξωτερικών, προς την Ελληνική Πρεσβεία και το Ελληνικό Προξενείο στο Αμπού Ντάμπι έχουν προβεί άκαρπες. Οι επιστολές διαμαρτυρίας μου προς το ΥΠΕΞ έχουν προβεί άκαρπες και αναπάντητες.

Είμαι όμηρος της αναλγησίας του ΥΠΕΞ και του πρέσβη κ. Ζώη, ο οποίος από το 2009 αδιαφορεί παντελώς για τις δεκάδες επιστολές διαμαρτυρίας που έχω στείλει από τη φυλακή. Η απάντηση του κ. Ζώη το 2017, για βοήθεια σε φαγητό και νερό, ήταν ότι, επειδή χρωστάω, το ελληνικό κράτος δεν μπορεί να με βοηθήσει.

Ερώτηση: Εγώ προσωπικά επικοινώνησα με το ΥΠΕΞ και ζήτησα ενημέρωση για την υπόθεσή σας. Η απάντηση ήταν ότι είναι ενήμερη η πρεσβεία από το 2009. Τι έχετε να πείτε;

Απάντηση: Έχω να πω ότι, από την πρώτη μέρα της φυλάκισής μου προσπάθησα επανειλημμένως να ενημερώσω την ελληνική πρεσβεία, ως όφειλα, για την προσωποκράτησή μου, με κατάληξη ο τότε γραμματέας της Πρεσβείας κ. Φουρναράκης να με επισκεφτεί 16 μήνες μετά, ενώ όταν συνελήφθη το δεξί χέρι του κ. Μπουρδούβαλη, καταδικασμένου για το NOOR ONE, Αλέξανδρος Ντόβας, τις επόμενες 48 ώρες ο κ. Φουρναράκης, που ήταν και τότε γραμματέας της πρεσβείας, τον επισκέφτηκε στις φυλακές της Φουτζέιρα για να ενημερωθεί για την υπόθεση.

Ερώτηση: Με όλα αυτά που λέτε, είναι σαν να ισχυρίζεστε ότι επιθυμούν τη φυσική σας εξόντωση. Δεν φοβάστε;

Aπάντηση: Σαφώς και φοβάμαι, αλλά δεν έχω και άλλη επιλογή.

Ερώτηση: Η Δικαιοσύνη τα γνωρίζει αυτά;

Aπάντηση: Όχι!

Ερώτηση: Γιατί;

Απάντηση: Διότι ο ανακριτής Πετρόπουλος έστειλε την εντολή της κατάθεσής μου και το ερωτηματολόγιό του στο Προξενείο του Αμπού Ντάμπι στις 2.11.2020. Ο κ. Φουρναράκης επανήλθε στα Εμιράτα πέντε ημέρες μετά, στις 7.11.2020, και η κατάθεσή μου δόθηκε την 1η.12.2020. Πριν ξεκινήσει η κατάθεση, ο κ. Φουρναράκης θα έπαιζε τον ρόλο του γραμματέα, που σαφώς αρνήθηκα, και ζήτησα από τον πρόξενο να τον βγάλει από το γραφείο, γιατί είχα στοιχεία που ενέπλεκαν τον κ. Φουρναράκη. Όπως καταλαβαίνετε, μου ήταν δύσκολο να δώσω πλήρη κατάθεση υπό αυτές τις συνθήκες, φοβούμενος της διαρροή, παρόμοια με τη διαρροή που είχε προκύψει το 2018, όταν η κα. Μάντακα προσπάθησε να μου πάρει κατάθεση, μέσω του προξενείου, όπως προβλέπει ο νόμος. Ζήτησα εγγράφως από τον κ. Πετρόπουλο συμπληρωματική κατάθεση και να συσχετιστεί με την επιστολή μου στον Άρειο Πάγο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης