Ένα-ένα έρχονται στην επιφάνεια τα στοιχεία για τη δράση και τις διασυνδέσεις των δύο Αλβανών Ρομά, οι οποίοι ταυτοποιήθηκαν ως οι εκτελεστές του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Το πρόσωπο-κλειδί σε όλη την τραγική αυτή ιστορία είναι ένας εκ των πρωταγωνιστών του μεγάλου σκανδάλου Energa, το οποίο ξέσπασε πριν από μερικά χρόνιαΗ αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες τους αλλά και τα ευρήματα από την έρευνα σε διαμέρισμα της Καλλιθέας, όπου διέμεναν μαζί με έναν τρίτο συμπατριώτη τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αποκαλούμενος και «ψηλός», ο οποίος και πυροβόλησε τον δικηγόρο, πέρασε σήμερα το κατώφλι της εισαγγελίας για να απολογηθεί και ήδη προφυλακίστηκε. Ο δεύτερος, ο «κοντός», διαφεύγει στην Αλβανία.

Στη γιάφκα τους στην Καλλιθέα βρέθηκαν:

• πιστόλι με γεμιστήρα και 10 φυσίγγια
• πολεμικό τυφέκιο, με γεμιστήρα και 30 φυσίγγια
• 118 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων
• τρεις γεμιστήρες διαφόρων όπλων
• χειροβομβίδα
• δύο πλήρεις αστυνομικές στολές, εκρηκτική ύλη, πυροκροτητής κ.λπ. αντικείμενα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φωτογραφίες από τα ευρήματα:

H μαφία των Αλβανών Ρομά και η δολοφονία Ζαφειρόπουλου

Το πρόσωπο-κλειδί σε όλη την τραγική αυτή ιστορία είναι ένας εκ των πρωταγωνιστών του μεγάλου σκανδάλου Energa, το οποίο ξέσπασε πριν από μερικά χρόνια. Πρόκειται για τον Αριστείδη Φλώρο, έγκλειστο στις φυλακές Κορυδαλλού, ο οποίος πέραν της συμμετοχής του στην απάτη της Energa κατηγορείται και ως ηθικός αυτουργός για την απόπειρα δολοφονίας του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου, ο οποίος γλύτωσε τον θάνατο κατά τύχη, αφού η σφαίρα του εκτελεστή του διαπέρασε το κρανίο του χωρίς να του προκαλέσει βλάβες.

Ο Αριστείδης Φλώρος φέρεται τότε να είχε συμφωνήσει με τη μαφία των Αλβανών να υλοποιηθεί συμβόλαιο θανάτου κατά του δικηγόρου Αντωνόπουλου, έναντι ενός σημαντικού χρηματικού ποσού.

Οι φωτογραφίες των εκτελεστών

Ο λογαριασμός αυτός δεν εξοφλήθηκε και ο Αριστείδης Φλώρος φέρεται να χρωστούσε στους Αλβανούς μαφιόζους ακόμη 100.000 ευρώ. Στο μεταξύ, τρεις από αυτούς τους μαφιόζους της αλβανικής σπείρας συνελήφθησαν από την αστυνομία για την απόπειρα δολοφονίας του Αντωνόπουλου. Στις φυλακές Κορυδαλλού προσπάθησαν να πλησιάσουν τον Αριστείδη Φλώρο και να τον απειλήσουν, προκειμένου να καταβάλει τα χρωστούμενα. Δεν το κατάφεραν. Τότε προσπάθησαν να πληροφορηθούν στοιχεία για την οικογένειά του και τη διεύθυνση κατοικίας του, προφανώς για να εκβιάσουν τους δικούς του.

Στην προσπάθειά τους αυτή, απευθύνθηκαν στο δίδυμο των Αλβανών Ρομά, οι οποίοι έλαβαν μια προκαταβολή 3.000 ευρώ μέσω μιας μυστηριώδους γυναίκας, η οποία μετέφερε τα χρήματα από τη φυλακή σε αυτούς. Οι δύο Αλβανοί Ρομά επισκέφθηκαν τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο πρώτον για να πληροφορηθούν τη διεύθυνση κατοικίας του Αριστείδη Φλώρου και στη συνέχεια για να του ζητήσουν τα χρωστούμενα προς τους Αλβανούς κατάδικους του Κορυδαλλού, τα οποία με τους τόκους και τις προσαυξήσεις έφθασαν τα 5 εκατ. ευρώ.

Κατά τον δολοφόνο του Μ. Ζαφειρόπουλου, «εκεί χάλασε η δουλειά» και ο «ψηλός» τον πυροβόλησε.

Όπως υποστήριξε ο δολοφόνος του δικηγόρου, δεν είχε πρόθεση να τον σκοτώσει, αλλά απλώς να τον εκφοβίσει πυροβολώντας τον στα πόδια.

Σημειώνεται πως οι δύο Αλβανοί Ρομά επισκέφθηκαν τον Μ. Ζαφειρόπουλο 24 ώρες μετά την επίσκεψη του δικηγόρου στις φυλακές Κορυδαλλού. Η αστυνομία αναζητεί ακόμη αυτήν τη μυστηριώδη γυναίκα που έπαιξε τον ρόλο του διαμεσολαβητή μεταξύ της σπείρας των Αλβανών κατάδικων στον Κορυδαλλό και των δύο εκτελεστών.

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης