Με δεδομένη την πορεία που ακολουθεί το σύστημα του κυκλώνα που πλήττει τον ελλαδικό χώρο, πηγές από την Γεν. Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, αργά το απόγευμα του Σαββάτου, ανέφεραν στο zougla.gr πως η προσοχή τους στρέφεται ιδιαίτερα στην κατάσταση που θα επικρατήσει τις επόμενες ώρες στα νησιά του Αν. Αιγαίου.

Συγκεκριμένα στις 19:30 το σύστημα του κυκλώνα εντοπιζόταν από τους ειδικούς ανατολικά του Σαρωνικού στο ύψος της Ύδρας με κατεύθυνση την Άνδρο. Η μετέπειτα πορεία του συστήματος τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής αναμένεται να πλησιάσει τον γεωγραφικό χώρο μεταξύ Σάμου και Λέσβου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το σύστημα του κυκλώνα θα έχει ήδη ανατροφοδοτηθεί επειδή περνά πάνω από το Αιγαίο με αποτέλεσμα να ενισχύσει τη δυναμική του. Υπ αυτήν την έννοια, οι ειδικοί καθώς και οι αρχές παρακολουθούν με προσοχή την πορεία του κυκλώνα δεδομένου ότι θα μπορούσε να «ξεσπάσει» πάνω από τη Σάμο ή τη Λέσβο, με πολύ έντονες βροχοπτώσεις.

Τα φαινόμενα αυτά θα λάβουν την μορφή έντονων τοπικών καταιγίδων (ισχυρές μπόρες) . Επισημαίνεται πως η πολιτική προστασία επιτείνει την προσοχή της δεδομένης της παρουσίας χιλιάδων προσφύγων στο hot spot της Μόριας, του οποίου οι υποδομές προφανώς δεν μπορούν να αντέξουν τέτοιας ισχύος καιρικά φαινόμενα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης