Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης

«Η κατάσταση σήμερα, 11 μήνες μετά την καταστροφή, είναι ακριβώς η ίδια όπως την επόμενη ημέρα της πυρκαγιάς. Και το χειρότερο και πιο απογοητευτικό μάλιστα είναι ότι αυτή η θλιβερή κατάσταση εδώ δεν πρόκειται να αλλάξει, και ως εκ τούτου ο οικισμός είναι καταδικασμένος στον μαρασμό και στη μόνιμη εικόνα… βομβαρδισμένης πόλης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτά έγραφε μεταξύ άλλων το zougla.gr σε οδοιπορικό του στην Κινέτα τον περασμένο Ιούλιο και σήμερα, πέντε μήνες μετά, δυστυχώς θα επαναλαμβάναμε τα ίδια και χειρότερα, διαπιστώνοντας τα αποτελέσματα της εγκληματικής αυτής διαχρονικής αμέλειας της Πολιτείας. Μετά τις φωτιές, ήρθαν οι πλημμύρες, για να αποτελειώσουν το άλλοτε δημοφιλές τουριστικό θέρετρο της Αττικής, με τις εικόνες που μεταδώσαμε να θυμίζουν σε έκταση της καταστροφής εκείνον τον εφιαλτικό Ιούλιο του 2018.

Δείτε τις αποκαρδιωτικές εικόνες που κατέγραψε το zougla.gr την επομένη των πλημμυρών εδώ.

Στο πρόσφατο οδοιπορικό μας το καλοκαίρι, ο πρόεδρο της Ομοσπονδίας Συλλόγων Κινέτας, Πολύβιος Τσίρκας, είχε προειδοποιήσει για όλα αυτά, καθώς και για το ακανθώδες ζήτημα του ιδιοκτησιακού της περιοχής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε το οδοιπορικό:

Η χαριστική βολή

«Δυστυχώς, επαληθευτήκαμε. Δεν ελήφθη κανένα πραγματικό μέτρο μέχρι σήμερα. Απλώς καθαρίστηκαν κάποια μπάζα από τους δρόμους. Τα καμένα δέντρα και τα υλικά παρέμειναν στο βουνό, με αποτέλεσμα να παρασυρθούν με τις πλημμύρες και να προκαλέσουν ακόμα μεγαλύτερες καταστροφές. Η κατάσταση είναι θλιβερή και το κόστος αποκατάστασης είναι υπερδιπλάσιο, πλέον.

»Η κυβέρνηση μας είπε ότι ετοιμάζει μελέτες. Αυτές θα διαρκέσουν όμως 6 με 12 μήνες, οπότε τα έργα θα γίνουν σε ορίζοντα… 4ετίας. Μέχρι τότε θα έχουμε καταστραφεί εντελώς. Ήδη πολλοί κάτοικοι εγκαταλείπουν μόνιμα τα σπίτια τους…

»Αν δεν προχωρήσουμε σε fast track διαδικασίες για τη λήψη άμεσων μέτρων, αυτή θα είναι η μόνη πραγματικότητα» δηλώνει ο Πολύβιος Τσίρκας…

Ακούστε τις δηλώσεις του:

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης