Τον όρκο που έδωσε ο Στέλιος Διονυσίου «στην ψυχή και τα κόκκαλα του πατέρα του» για πρώτη φορά στη ζωή του μπροστά στον αστυνομικό με τον οποίο διαπληκτίστηκε, επικαλέστηκε ο δημοφιλής τραγουδιστής προανακριτικά για να πείσει περί της αθωότητάς του. Δεν παρέλειψε μάλιστα να αναφέρει ως δείγμα του σεβασμού του στην Ελληνική Αστυνομία, τη συμμετοχή του κάθε χρόνο στις εκδηλώσεις της ΕΛΑΣ, αφιλοκερδώς, όπως τόνισε.

Ο γνωστός τραγουδιστή,ς απολογούμενος προανακριτικά, απέδωσε το επεισόδιο στην έντονη ψυχολογική πίεση στην οποία βρισκόταν, λόγω της ανάγκης του να φτάσει έγκαιρα στο νοσοκομείο, αρνούμενος πως έχει χτυπήσει ποτέ κάποιον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Έκανα τη σκέψη ότι το να έχει μπει κορδέλα για να περάσει ένας ξένος επίσημος δεν ήταν σοβαρότερο από την κατάσταση της υγείας μου. Ήμουν το πρώτο αυτοκίνητο στο φανάρι. Ένας αστυνομικός, όταν του είπα ότι πρέπει να περάσω επειδή υπήρχε άμεση ανάγκη για την υγεία μου, μου αποκρίθηκε να περάσω ευθεία και να κάνω τον κύκλο για να φτάσω στην Αθηναϊκή Κλινική. Όταν του είπα να μου επιτρέψει κατ’ εξαίρεση να περάσω, έφυγε από εμένα, ρώτησε έναν ανώτερο του επέστρεψε και μου είπε να κάνω τον κύκλο».

«Στην επόμενη διασταύρωση παρακάλεσα πάλι τον αστυνομικό που ήταν εκεί να μου επιτρέψει να περάσω για λόγους υγείας. Με είχε πιάσει δυσφορία και αισθανόμουν ότι έπρεπε να πάω αμέσως στην κλινική. Μου απάντησε ότι δεν μπορούσα να περάσω, Μην αντέχοντας όμως το πρόβλημα της υγείας μου και έχοντας έντονη δυσφορία αγνόησα την κορδέλα και πέρασα», είπε προανακριτικά ο Στέλιος Διονυσίου και πρόσθεσε: « Ο αστυνομικός μου απευθύνθηκε με αγένεια και νεύρα λέγοντας μου: Δεν ξέρεις με ποιον τα έβαλες. Ανταλλάξαμε κάποιες κουβέντες και του επεσήμανα ότι πρέπει να μεταβώ στην κλινική».

«Είχα και παλαιότερα πρόβλημα με το στήθος μου. Μου είπε ότι πρέπει να μεταβούμε στο αστυνομικό τμήμα. Εκνευρίστηκα γιατί δεν μπόρεσα ποτέ να κατανοήσω πώς ένας νέος άνθρωπος δεν μπορούσε να καταλάβει το πρόβλημα υγείας, επέμενε αντί να με προστατεύσει και να με αφήσει να πάω στην κλινική που ήταν ακριβώς δίπλα, να επιμένει να με οδηγήσει στο αστυνομικό τμήμα… Στη μεταξύ μας στιχομυθία, για να αποδείξω ότι λέει ψέματα του είπα: «Για να σου αποδείξω ότι δεν σε χτύπησα θα κάνω κάτι για πρώτη φορά στη ζωή μου, σου ορκίζομαι στην ψυχή και τα κόκκαλα του πατέρα μου. Εσύ πού ορκίζεσαι;». Μου απάντησε:«Τα παιδάκια θα παίζουμε τώρα;».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αστυνομικοί πάντως στις καταθέσεις τους μιλούν για απειλές και βρισιές του Στέλιου Διονυσίου, μόλις άκουσε ότι δεν επιτρεπόταν η κυκλοφορία. Ο 27χρονος αστυνομικός της Άμεσης Δράσης που κατέθεσε τη μήνυση σε βάρος του Στ. Διονυσίου αναφέρει πως ο γνωστός τραγουδιστής «ξαφνικά φώναξε δυνατά στον δόκιμο αστυφύλακα και ξεκίνησε με το όχημα του παραβιάζοντας την αστυνομική κορδέλα».

Και συνεχίζει: « Προσπάθησα με αστυνομικές κινήσεις να τον αποτρέψω να κινηθεί στη συγκεκριμένη οδό, καθώς η πομπή του επισήμου ήταν σε απόσταση δευτερολέπτων. Περνάει κάθετα την Βας. Σοφίας και έρχεται κατά πάνω μου. Αφού είδα ότι δεν σταματάει έκανα άμεσα στην άκρη, με αποτέλεσμα ο οδηγός του αυτοκινήτου να με χτυπήσει με το δεξιό του καθρέπτη στο δεξί μου χέρι. Του φώναξα έχω την πινακίδα του οχήματος σου και θα σου υποβάλω μήνυση. Ο οδηγός με άκουσε, σταμάτησε κατέβηκε από το αμάξι και με απειλητικό τρόπο με πλησίασε προς το μέτωπο και μου είπε: «Τι θες ρε μ….κα, σας είπα ότι θέλω να περάσω».

Του απάντησα «Παραμείνατε στο σημείο, θα καλέσω περιπολικό για να σας υποβάλω μήνυση»…. Ενώ μιλούσα τηλεφωνικά με τον εκφωνητή της Άμεσης Δράσης, ο οδηγός με πλησίασε και μου είπε «Άντε γ….ου ρε μ…α» και γενικά για τα αστυνομικά μέτρα. Δεν μπορώ να πω εάν είχε δόλο να με χτυπήσει, αλλά σίγουρα αν δεν είχα κάνει στην άκρη θα μου είχε προξενήσει μεγαλύτερη σωματική βλάβη».  

Από την ιατροδικαστική εξέταση δεν διαπιστώθηκαν «μακροσκοπικώς εμφανείς κακώσεις σώματος» στον αστυνομικό. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, «από την ιατρική γνωμάτευση του ΓΕΣ 401 ΓΣΝΑ της 30-01-2018 που προσκόμισε, προκύπτει κάκωση δεξιάς άκρας χείρας συνέπεια αναφερόμενης άμεσης πλήξης από καθρέπτη αυτοκινήτου. Ο ακτινολογικός έλεγχος ήταν αρνητικός για κάταγμα. Ετέθη ανάρτηση δεξιού άνω άκρου. Αιτιάται δι΄ άλγος του αντίχειρα της δεξιάς άκρας χειρός».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης