Εντυπωσιακό ήταν το αποτέλεσμα της προσπάθειας μαθητών της Β’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Δημητρίου στη Λήμνο για την προβολή της πλούσιας πολιτιστικής παράδοσης του νησιού.

Αργαλειός, αλέτρι, χειρόμυλος, παραδοσιακές ενδυμασίες, δρεπάνια, γουδί ήταν ορισμένα μόνο από τα αντικείμενα που παρουσιάστηκαν σε Λαογραφική Έκθεση το διήμερο 9 και 10 Απριλίου. Τον συντονισμό και την επιμέλεια της έκθεσης ανέλαβε η δασκάλα των μαθητών, Έφη Αναστασίου, έχοντας την πολύτιμη συνδρομή μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η προσέλευση του κόσμου ήταν μεγάλη, ενώ εγκωμιαστικά σχόλια απέσπασε η άρτια οργάνωση της έκθεσης. Ταμπελίτσες με τις ονομασίες του εκάστοτε αντικειμένου από την καθημερινή ζωή στο σπίτι και στους αγρούς βρίσκονταν τοποθετημένες σε ευκρινή σημεία, διευκολύνοντας τον επισκέπτη.

Μεγάλη η προσέλευση του κόσμου

Η Λαογραφική Έκθεση άνοιξε τις πόρτες της την Τετάρτη 9 Απριλίου σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του σχολείου και παρέμεινε ανοιχτή από τις 11.00 το πρωί έως τις 19.00 το απόγευμα.

Ωστόσο, η ανταπόκριση του κόσμου ήταν τόσο μεγάλη, που ελήφθη η απόφαση η έκθεση να παραμείνει ανοικτή και σήμερα, Πέμπτη 10 Απριλίου. Η έκθεση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του μαθήματος της Ευέλικτης Ζώνης με θέμα: «Λαϊκός Πολιτισμός».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: limnosfm100.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης