Αποκαρδιωτικές ήταν οι εικόνες που αντίκρισαν επιχειρηματίες και κάτοικοι της παραλίας του Eπιταλίου μετά την άσχημη κακοκαιρία και τους έντονους ανέμους που έπληξαν την περιοχή και δεν άφησαν τίποτα στο διάβα τους τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης, με τις ζημιές να είναι τεράστιες και να καλούνται οι ιδιοκτήτες σε πολλές περιπτώσεις να βρουν δυνάμεις να επανέλθουν.

Η μανία του φαινομένου ήταν τέτοια, που στο πέρασμά του άφησε πίσω τεράστιες καταστροφές. Σπίτια κρέμονται στον αέρα στην κυριολεξία από μια… «κλωστή», κορμοί δέντρων έχουν ξεριζωθεί, ενώ και επιχειρήσεις της περιοχής «χάθηκαν» στα κύματα με τις ζημιές να ανέρχονται σε πολλές χιλιάδες ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το φαινόμενο ήταν το ισχυρότερο των τελευταίων δεκαετιών, με τον κόσμο για καλή του τύχη να βρίσκεται εντός των σπιτιών του κατά τη διάρκεια αυτού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ζημιά μεγαλύτερη των 10.000 ευρώ

Για το πως βίωσε την κακοκαιρία αλλά και για την τεράστια ζημιά που προκάλεσε στην επιχείρησή του η κακοκαιρία μίλησε ο ιδιοκτήτης του «Εν Λευκώ» Θανάσης Μπούκλης, που ανάμεσα στα τόσα κακά που βίωσε θέλησε ενόψει εορτών να στείλει μήνυμα αισιοδοξίας προς όλους παρά τις αντιξοότητες. Συγκεκριμένα τόνισε: «Οι ζημιές είναι πολύ μεγαλύτερες από το 2018 με το «Ζορμπά», όπου πάλι είχε βγει η θάλασσα έξω.

Είμαι από το 1999 στο σημείο και κάθε χρόνο η θάλασσα μας «τιμωρούσε. Αφού δεν προσέχουμε το περιβάλλον, είναι σίγουρο ότι κάποια στιγμή θα γίνει στο μέλλον αν δεν προσέξουμε περισσότερο. Η κακοκαιρία της Τρίτης δεν είχε ξαναγίνει. Έχουμε μαζέψει το μαγαζί με συνεργείο που ήρθε και το καθαρίσαμε για να μην το βλέπουμε. Πάθαμε ψυχολογικό σοκ όταν το είδαμε να το έχει πάρει η θάλασσα τουλάχιστον μισό στρέμμα. Για να έχει ανέβει το χώμα στο γκαζόν, πάει να πει ότι το κύμα έσκαγε στο μαγαζί. Πήρε δέντρα από το 1999 εδώ. Παρακάτω όμως έχει πάρει και σπίτια.

Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα, γιατί είναι η στιγμή που είμαστε όλοι κουρασμένοι με τον κορωνοϊό ψυχολογικά και οικονομικά και τυχαίνει αυτό. Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα, αφού είναι φυσικό φαινόμενο. Βλέπουμε την επόμενη μέρα. Προχωράμε αφού δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς. Οι πρώτες εκτιμήσεις είναι για ζημιά μεγαλύτερη των 10.000 ευρώ. Δεν είναι μόνο οι οπτικές ζημιές. Πήρε κεραμίδια, τέντες, το γκαζόν είναι άχρηστο, υδραυλικές εγκαταστάσεις και εγκαταστάσεις για ίντερνετ κατεστραμμένες. Πρόκειται για μεγάλη καταστροφή, όμως επειδή είμαι από τη φύση μου αισιόδοξος το καλό μέσα σε τόσα κακά είναι ότι δεν πάθαμε τίποτα.

Είμαστε όλοι υγιείς και θα τα φτιάξουμε όλα. Ωστόσο, δεν έχει ξανασυμβεί κάτι ανάλογο. Είχε θυμό το φαινόμενο.

Ειδικά από τη 01:00 έως τις 04:00 τα ξημερώματα αφήσαμε να ηρεμήσουν τα πράγματα, διότι μας ενδιαφέρει να μην πάθουμε εμείς κάτι. Όλα τα άλλα θα γίνουν μόνα. Το μήνυμα που θέλω να περάσω ενόψει εορτών είναι να είμαστε αισιόδοξοι. Και με τον κορωνοϊό θα το ξεπεράσουμε και αυτά που συμβαίνει θα τα φτιάξουμε».

Πηγή: patrisnews.com

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης