Η πετρελαιοκηλίδα έφτασε στη Γλυφάδα - έντονη οσμή σε ολόκληρη την περιοχή

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 13 Σεπτεμβρίου 2017, 18:32
Η πετρελαιοκηλίδα έφτασε στη Γλυφάδα - έντονη οσμή σε ολόκληρη την περιοχή
Φωτορεπορτάζ: Νίκος Χριστοφάκης

Η θαλάσσια ρύπανση από τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη» στη Σαλαμίνα επεκτάθηκε από χθες στην Πειραϊκή και σήμερα προς τις παραλίες των Νοτίων Προαστίων, δημιουργώντας τη θλιβερή εικόνα της «μαύρης» θάλασσας, εκεί όπου χιλιάδες Αθηναίοι και τουρίστες καταφεύγουν για μια ανάσα δροσιάς. 

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες που κατέγραψε ο φακός του zougla.gr στην παραλία της Γλυφάδας, ενώ στην περιοχή, και σε μήκος αρκετών εκατοντάδων μέτρων από την ακτή, αναδύεται έντονη δυσάρεστη οσμή.

Ο δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου σε ανάρτησή του στο facebook τονίζει:

«Δυστυχώς η θαλάσσια ρύπανση από τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη» στη Σαλαμίνα έφτασε στη Γλυφάδα μας και το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό, με εκτεταμένη ρύπανση και έντονη οσμή σε όλο μας το παραλιακό μέτωπο.

Η μάχη είναι άνιση. Από τα χαράματα σήμερα, είμαστε σε διαρκή επαγρύπνηση και συνδράμουμε με όποια μέσα διαθέτουμε στο έργο των αρμόδιων φορέων: τοποθετήσαμε πλωτό φράγμα, ρίξαμε αντιρρυπαντικό υλικό (μια ουσία που διαλύει το πετρέλαιο), απόχη και ειδικές απορροφητικές πετσέτες. Παράλληλα, ένα ειδικό σκάφος προχωρά στον καθαρισμό των υδάτων. Η απελπισία είναι ορατή στο πρόσωπο της κοπέλας που θέλησε να δροσιστεί στην παραλία...

Παρακαλούμε θερμά μέχρι να αποκατασταθεί το πρόβλημα να μην προσέρχονται οι λουόμενοι στην παραλία και να σέβονται όλοι τις σημάνσεις της δημοτικής αστυνομίας. Ελπίδα όλων μας είναι ότι η ζημιά θα περιοριστεί το συντομότερο δυνατό. Οι ευθύνες, ωστόσο, για την καταστροφή είναι δεδομένες και πρέπει να αποδοθούν άμεσα».

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 13 Σεπτεμβρίου 2017, 19:14