Η Περιφέρεια Αττικής ενισχύει το σύστημα ανακύκλωσης με 10.000 κάδους

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 10 Απριλίου 2020, 14:17
Η Περιφέρεια Αττικής ενισχύει το σύστημα ανακύκλωσης με 10.000 κάδους

Με πρόγραμμα, δράσεις και διανομή κατάλληλου εξοπλισμού η Περιφέρεια Αττικής ενισχύει το σύστημα ανακύκλωσης και διαλογής στην πηγή με τη σταδιακή ανάπτυξη ειδικών ξύλινων κυτίων ανακύκλωσης και χωριστής συλλογής πλαστικών, μεταλλικών και χάρτινων συσκευασιών.

Στο πλαίσιο του στόχου να επιτευχθεί μία νέα «πράσινη» αρχή στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, μέχρι τον Ιούνιο η Περιφέρεια θα προμηθεύσει με 10.000 ειδικούς κάδους ανακύκλωσης και χωριστής συλλογής τους 66 Δήμους, τις υπηρεσίες της Περιφέρειας και δημόσια κτήρια, όπως σχολεία, υπηρεσίες και υπουργεία.

Σήμερα τοποθετήθηκαν 50 ειδικά κυτία ανακύκλωσης στο κτήριο των διοικητικών υπηρεσιών της Περιφέρειας (Συγγρού 80-88) σε συνέχεια της τοποθέτησης που προηγήθηκε στο κεντρικό κτήριο της Περιφέρειας.

Σε δηλώσεις του κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης, ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης επισήμανε ότι παράλληλα με τη μάχη προστασίας των πολιτών από τον κορωνοϊό «αγωνιζόμαστε και για την εφαρμογή της ανακύκλωσης και τη διαλογή στην πηγή». Κάνοντας αναφορά στην ανακήρυξη του 2020 ως έτος ανακύκλωσης, ανακοίνωσε ότι «στόχος είναι έως το 2025 να διαχειριζόμαστε τα σκουπίδια μας με σύγχρονο τρόπο, χωρίς να τα θάβουμε χωρίς επεξεργασία ούτε στη Φυλή, ούτε πουθενά αλλού στην Αττική».

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 10 Απριλίου 2020, 14:23