Η συνεχής παρουσία της περιφέρειας Θεσσαλίας σε εκθέσεις του εξωτερικού, ιδιαίτερα της Ανατολικής Ευρώπης, συνετέλεσε σημαντικά ώστε το φετινό καλοκαίρι να υπάρχει κίνηση στα παράλια της Λάρισας.

Αυτό το συμπέρασμα προέκυψε σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ της διοίκησης της Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων νομού Λάρισας , του Συλλόγου τουριστικών Καταλυμάτων νομού Λάρισας και του περιφερειακού σύμβουλου Αθανασίου Παιδή. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ανταλλάχτηκαν απόψεις πάνω στα θέματα της τουριστικής ανάπτυξης του ν. Λάρισας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον κ. Παιδή «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας με στοχευμένες ενέργειες προσπαθεί για την ανάπτυξη του τουρισμού, συμμετέχοντας σε αρκετές διεθνείς εκθέσεις όπου υπάρχει κοινό που θα μπορούσε να επισκεφτεί τη Θεσσαλία. Σχεδιάζουμε και άλλες ενέργειες για την επόμενη τουριστική χρονιά ώστε να τονώσουμε και άλλο τον τουρισμό. Είναι σημαντικό να αποκτήσουμε τουριστική ταυτότητα, έχουμε σημαντικά Brand Name στην περιοχή μας όπως ο Όλυμπος που είναι γνωστά σε όλο το κόσμο. Η εξειδίκευση αποτελεί την κυρίαρχη τάση στη τουριστική αγορά και εκεί είναι που πρέπει να προσανατολιστούμε».

Από την πλευρά τους οι πρόεδροι της Ομοσπονδίας και των Τουριστικών καταλυμάτων κ. Ηλ. Ευσταθιου και Θ. Μητσόπουλος «Το καλοκαίρι του 2015 λόγω των capital controls και του γενικότερου κλίματος ανασφάλειας ο εγχώριος τουρισμός κινήθηκε σε πολύ χαμηλά ποσοστά. Με την βοήθεια και την στήριξη της περιφέρειας Θεσσαλίας συμμετείχαμε σε αρκετές εκθέσεις τα προηγούμενα χρόνια που μας έδωσαν μια σημαντική ροή τουριστών κυρίως από χώρες των Βαλκανίων και της ανατολικής Ευρώπης το προηγούμενο καλοκαίρι γεγονός που είχε σαν αποτέλεσμα να επηρεαστούμε ελάχιστα από τα capital controls. Ελπίζουμε η πολύ καλή συνεργασία που έχουμε με την περιφέρεια Θεσσαλίας να συνεχιστεί και την επόμενη περίοδο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης