Η Πάτρα γιορτάζει τα Κούλουμα σε Πλαζ και νότιο Πάρκο

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 14 Μαρτίου 2016, 08:11
Η Πάτρα γιορτάζει τα Κούλουμα σε Πλαζ και νότιο Πάρκο
Μια πόλη, η πλαζ της, οι χαρταετοί, τα σαρακοστιανά, ο χορός και το τραγούδι συνθέτουν το παζλ για τον εορτασμό της Καθαράς Δευτέρας στην Πάτρα.

Το… σενάριο και για εφέτος υπογράφει ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων και η πρόσκληση απευθύνεται σε όλους και όλες, Πατρινούς και μη.

Το ραντεβού είναι για τις 11.00 το πρωί της Καθαρής Δευτέρας στον χώρο της πλαζ, με τους ταχυδακτυλουργούς να ξεκινούν τα δρώμενα και με αποδέκτες πρώτα από όλα τα παιδιά.

Στις 12.00 το μεσημέρι ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης θα απευθύνει σύντομο χαιρετισμό, ενώ αμέσως μετά τη σκυτάλη θα πάρει το Χορευτικό Τμήμα του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων.

Από τις 12.30 η Minnie και ο Mickey θα περιδιαβαίνουν τον χώρο της πλαζ, όπου θα χορεύουν και θα φωτογραφίζονται με μικρούς και μεγάλους.

Η ορχήστρα του Μουσικού Εργαστηρίου από τον Παμμικρασιατικό Σύνδεσμο θα αναλάβει λίγο μετά τη 1.00 το μεσημέρι μέσα από μουσικούς δρόμους να διασκεδάσει τις χιλιάδες των επισκεπτών οι οποίοι αναμένονται και εφέτος στον χώρο της πλαζ.

Όλα αυτά συνοδεία σαρακοστιανών εδεσμάτων, λαγάνας, άφθονου κρασιού και μπίρας, τα οποία θα διατεθούν δωρεάν.

Εκδηλώσεις και στο Νότιο Πάρκο

Εν τω μεταξύ, ανάλογο γλέντι θα στηθεί και στην άλλη πλευρά της πόλης, στο Νότιο Πάρκο που έχει διαμορφώσει η Δημοτική Αρχή.

Στις εκδηλώσεις θα πάρουν μέρος η ορχήστρα του Παμμικρασιατικού Συνδέσμου, με λαϊκό πρόγραμμα και τα χορευτικά συγκροτήματα των Εκπολιτιστικών Συλλόγων του Νοτίου Διαμερίσματος του Δήμου Πατρέων.

Και στο Νότιο Πάρκο το γλέντι θα συνοδευτεί από σαρακοστιανά εδέσματα, λαγάνες και κρασί, τα οποία θα διατεθούν δωρεάν.

ΠΗΓΗ: patrastimes.gr

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 14 Μαρτίου 2016, 08:32