Στο νησί της Ρόδου, την τουριστική μητρόπολη κατά τεκμήριο του ελληνικού τουρισμού, ένα νησί που γνώρισε κατοχή, ξένη κατοχή, λεηλασίες, καταστροφές και βαρβαρότητες, σε αυτό το νησί, λοιπόν, μια ιδιωτική εταιρεία προφανώς με την άδεια και την εντολή του δήμου, τουλάχιστον την τοπικής αυτοδιοίκησης δηλαδή, χτίζει ένα τείχος γύρω από τον καταυλισμό Ρομά στη θέση Καρνάγιο, κοντά στο λιμάνι. Υποτίθεται ότι ζούμε στο 2021 όπου τα ανθρώπινα δικαιώματα, η διατήρηση και η ύπαρξή τους, αποτελεί αυτονόητη διαδικασία στην Ε.Ε., ενώ τα δικαιώματα όλων των μειονοτήτων, εθνικών, γλωσσικών, πολιτισμικών ή θρησκευτικών είναι απολύτως σεβαστά, όπως απολύτως αποδεκτό είναι και το δικαίωμα στη διαφορετικότητα. Μόλις πριν από λίγα 24ωρα δόθηκε μάχη εκ του συστάδην στη σύνοδο κορυφής της Ε.Ε. για τα δικαιώματα συνανθρώπων και συμπολιτών μας στην Ευρώπη, στην Ουγγαρία. Χώρες όπως η Γαλλία, η Γερμανία, η Ισπανία, η Ολλανδία, οι σκανδιναβικές χώρες, αλλά και η Αυστρία και η Ελλάδα, καθώς και χώρες της βαλτικής, καταδίκασαν αυτή την άθλια πρωτοβουλία κατά του δικαιώματος στη διαφορετικότητα από την κυβέρνηση του Ούγγρου πρωθυπουργού, Ορμπάν. Άρα με όλα αυτά τα δεδομένα θεωρείται πραγματικά ακατανόητο και απίστευτο ότι στη Ρόδο, την αιχμή της τουριστικής βιομηχανίας, χτίζεται τείχος της ντροπής σε καταυλισμό Ρομά.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την κοινότητα των Ρομά στο Καρνάγιο της Ρόδου, η κατασκευή είναι παράνομη και έχει ως απώτερο σκοπό την εξαναγκαστική εγκατάλειψη του χώρου από τους Ρομά.

Ο κ. Στηροκλέας Ευριπίδης, πρόεδρος της κοινότητας Ρομά Ρόδου, μιλώντας στο zougla.gr, δηλώνει ότι το έργο πραγματοποιείται από την εταιρεία “Α1 YACHT TRADE”, η οποία παρότι ενημέρωσε την κοινότητα για το έργο, αρνήθηκε να παρουσιάσει την απαιτούμενη άδεια κατασκευής.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Ευριπίδης έχει απευθυνθεί μέσω επιστολής στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου, σχετικά με το εν λόγω ζήτημα, όμως δεν υπήρξε ανταπόκριση. Παράλληλα, έχει ζητήσει, εκ μέρους της κοινότητας των Ρομά, την παρέμβαση της πολεοδομίας, του υπουργείου Εσωτερικών, του υπουργείου Δικαιοσύνης και του Πρωθυπουργού.

 

Ακούστε τι δήλωσε ο κ. Στηροκλέας Ευριπίδης:

 

Τα λεγόμενα του κ. Ευριπίδη υποστηρίζει και ο κ. Βασίλης Στηροκλέας, εκπρόσωπος της κοινότητας των Ρομά και γνωστός και ως «βασιλιάς των τσιγγάνων», ο οποίος ήρθε σε τηλεφωνική επικοινωνία μαζί μας, συμπληρώνοντας πως η κοινότητα των Ρομά στο Καρνάγιο της Ρόδου έχει στείλει επιστολή και στην πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Μάλιστα, τη Δευτέρα 28 Ιουνίου αναμένεται να αποστείλουν επιστολή και στον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης