Σε κινητοποιήσεις προχώρησαν οι διανομείς στην Αθήνα, πραγματοποιώντας στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα. Οι διανομείς συγκεντρώθηκαν στο Πεδίον του Άρεως και ακολούθησε μοτοπορεία, που κατέληξε στα γραφεία της efood στο Ν. Ηράκλειο.

Εκεί υπήρχαν ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ. Αντιπροσωπεία εργαζομένων πραγματοποίησε συνάντηση με μέλη της εταιρείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται ότι αφορμή για την κινητοποίηση αποτέλεσε η επιστολή της efood σε 115 διανομείς της εταιρείας, τους οποίους υποχρέωνε σε αλλαγή μορφής συνεργασίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

 

 

 

Οι «ντελιβεράδες», όπως συνηθίζεται να αποκαλούνται οι εργαζόμενοι που πλέον για πολλούς δεν αποτελεί δεύτερη δουλειά αλλά κύρια, αυτή τη φορά μπορούν να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους με την πλήρη υποστήριξη του κόσμου. Οι πολίτες ένωσαν τις δυνάμεις τους στο διαδίκτυο και από την πρώτη στιγμή εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για την ανακοίνωση της εταιρείας, να απασχολεί τους εργαζόμενους ως freelancers.

 

Η δημοσιοποίηση αυτής της απόφασης προκάλεσε την οργή του κόσμου για τους «ντελιβεράδες» που χτυπούν το κουδούνι ακόμα και σε άσχημες καιρικές συνθήκες, υπό το φόβο ενός σοβαρού τροχαίου. Οι πολίτες αυτή τη φορά, έδειξαν τη δυναμική τους και με χιλιάδες αναρτήσεις σε προσωπικούς λογαριασμούς, αλλά και σχόλια στη σελίδα της εταιρείας, ξεκαθάρισαν ότι δεν πρόκειται να ανεχτούν αυτή τη συμπεριφορά προς τους εργαζόμενους. Παρά τη δεύτερη ανακοίνωση της εταιρείας για λάθος διατύπωση, η αξιολόγησή της από το κοινό, καταβαραθρώθηκε από το άριστα 4,8 στο 1 μέσα σε λίγες ώρες.

Τα αιτήματα των Οδηγών Δικύκλου:

– Άμεση συνάντηση με την εταιρεία για την επίλυση των προβλημάτων

– Να σταματήσει η επιβολή του freelancing υπό την απειλή της απόλυσης

– Να τηρηθούν οι δεσμεύσεις της εταιρείας για μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου.

– Να υποβάλλονται σε αυστηρό θεσμικό έλεγχο (ΣΕΠΕ, Υπουργείο Εργασίας) όλες οι εσωτερικές παραμετροποιήσεις της εφαρμογής που οδηγούν σε διακρίσεις.

– Να σταματήσουν οι αυθαίρετες και παράνομες, όπως τις χαρακτηρίζει, αξιολογήσεις που υιοθετεί ως κριτήριο απόλυσης και οι απειλές στέρησης ημερομισθίου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης