Πλησιάζει, ως φαίνεται, η ώρα των εξηγήσεων για τον ηθοποιό Πέτρο Φιλιππίδη, ο οποίος αναμένεται τα επόμενα 24ωρα να κληθεί ενώπιον του εισαγγελέα προκειμένου να δώσει εξηγήσεις αναφορικά με τις καταγγελίες σε βάρος του για βιασμό.

Πληροφορίες αναφέρουν πως καταθέσεις των μαρτύρων έχουν ολοκληρωθεί. Έτσι ο εισαγγελέας Κώστας Σπυρόπουλος, που χειρίζεται την υπόθεση, αναμένεται να καλέσει τον γνωστό ηθοποιό να καταθέσει ως ύποπτος για τρία κακουργήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πιθανότερο πάντως είναι ο Πέτρος Φιλιππίδης να ζητήσει προθεσμία προκειμένου να μελετήσει τη δικογραφία με τους νομικούς συμπαραστάτες του και στη συνέχεια να προβεί σε εξηγήσεις.  

Να σημειωθεί ότι κατά την παροχή εξηγήσεων δεν είναι υποχρεωτική η παρουσία του, αλλά μπορεί να εκπροσωπηθεί από δικηγόρο.

Αμέσως μετά ο εισαγγελέας θα κρίνει αν τελικά θα ασκηθεί ποινική δίωξη κατά του ηθοποιού ή όχι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι καταγγελίες έφθασαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών. Πρόκειται για έναν βιασμό που φέρεται να τελέστηκε το 2008 και δύο απόπειρες βιασμού που φέρονται να έλαβαν χώρα το 2010 και το 2014. Μάλιστα, για το πρώτο περιστατικό, ήταν ο εισαγγελικός λειτουργός εκείνος που αναβάθμισε το αδίκημα από απόπειρα βιασμού σε τετελεσμένη πράξη. 

Η γυναίκα φέρεται να πήγε να συναντήσει τον ηθοποιό και σκηνοθέτη στο θέατρο προκειμένου να τη δει για ένα ρόλο. Όμως, σύμφωνα με όσα φέρεται να κατέθεσε το θύμα, εκείνος την κάλεσε στο καμαρίνι του και μετά από τη συζήτηση που είχαν φέρεται να την υποχρέωσε στη διενέργεια σεξουαλικών πράξεων.

Αντίθετα, οι υπόλοιπες καταγγελίες εις βάρος του Πέτρου Φιλιππίδη -οι οποίες αφορούν από υβριστικές επιθέσεις και ξυλοδαρμούς συναδέλφων έως προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και σεξουαλικές παρενοχλήσεις- φαίνεται είτε να κρίθηκαν μη αξιόποινες, είτε να είχαν παραγραφεί.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης