Η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Αττικής εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στην οικογένεια του μικρού Αμίρ

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 3 Νοεμβρίου 2017, 20:37
Η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Αττικής εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στην οικογένεια του μικρού Αμίρ
Η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Αττικής εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στην οικογένεια του μικρού Αμίρ, μαθητή του 6ου Δημοτικού Σχολείου Δάφνης, που σήμερα το πρωί δέχτηκε απρόκλητη επίθεση με πέτρες στο σπίτι της.

Σημειώνεται πως ενώ θεσμοί και κόμματα καταδικάζουν την επίθεση ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 6ου Δημοτικού της Δάφνης συνέχιζει να είναι η μοναδική φωνή η οποία επικροτεί την απόφαση του σχολείου να αφαιρέσει το δικαίωμα από το 11χρονο παιδί να παρελάσει κρατώντας τη σημαία της χώρας που το φιλοξενεί.

«Τέτοιου είδους πρακτικές, φέρουν φανερά τα σημάδια από το δηλητήριο που στάζει η εγκληματική δράση της ναζιστικής οργάνωσης της Χ.Α. στην χώρα μας. Η μισαλλοδοξία και ο ρατσισμός δεν έχουν καμία θέση στα σχολεία μας. Πόσο μάλλον, όταν μιλάμε για μικρά παιδιά, διωγμένα από την πατρίδα τους από πολέμους που γίνονται για τα συμφέροντα των πολυεθνικών, πολέμους για τους οποίους έχει ευθύνη και η χώρα μας, τόσο μέσω της συμμετοχής της στο ΝΑΤΟ όσο και της λειτουργίας των αμερικανικών βάσεων που είναι εγκατεστημένες στο έδαφός της» τόνιζει η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Αττικής και προσθέτει:

«Καλούμε όλους τους γονείς της περιοχής Δάφνης-Υμηττού αλλά και όλης της Αττικής, να καταδικάσουν την συγκεκριμένη επίθεση και άλλες τέτοιου είδους πρακτικές, να απομονώσουν αντιδραστικές φωνές και πράξεις σε σχολεία που φοιτούν προσφυγόπουλα, αποκαλύπτοντας την εγκληματική φύση της Χ.Α. και υπερασπιζόμενοι το δικαίωμα όλων των παιδιών στην ζωή. Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας, με δικιά του αποκλειστική ευθύνη και μακριά από κάθε ΜΚΟ, να προχωρήσει άμεσα στην πλήρη ενσωμάτωση των προσφυγόπουλων στην εκπαιδευτική διαδικασία, μέσω της λειτουργίας των τάξεων υποδοχής, οι οποίες παρά το ότι έχουν ανακοινωθεί, παραμένουν κλειστές».

Διαβάστε επίσης: Σάλος από τη ρατσιστική επίθεση

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 3 Νοεμβρίου 2017, 20:39