Video – Φωτογραφίες: Νίκος Χριστοφάκης

Ξεκινά σήμερα η μερική επαναλειτουργία των δικαστηρίων με δικαστές, εισαγγελείς, δικηγόρους και δικαστικούς υπαλλήλους να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς θεωρούν ότι τίθεται σε κίνδυνο η δημόσια υγεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από σήμερα, όποιος επιθυμεί να εισέλθει στις δικαστικές αίθουσες θα θερμομετρείται από κλιμάκια του Ερυθρού Σταυρού, ενώ η χρήση μάσκας, αντισηπτικών και η τήρηση των ασφαλών αποστάσεων μεταξύ των ατόμων για την αποφυγή συνωστισμού είναι υποχρεωτικές.

Παράλληλα, προστατευτικά πλέξιγκλας έχουν ήδη τοποθετηθεί στα αυτόφωρα, ενώ σταδιακά θα τοποθετηθούν και σε άλλες δικαστικές αίθουσες και γραμματείες. Επίσης έχει προβλεφθεί οι υποθέσεις να εκδικάζονται σε καθορισμένες ώρες για να μην υπάρχει πολυκοσμία.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα αυτόφωρα θα εκδικάζονται σε περισσότερες δικαστικές αίθουσες, ενώ και οι ανακρίσεις φαίνεται πως… θα βγουν από τα ανακριτικά γραφεία των λίγων τετραγωνικών μέτρων και θα πραγματοποιούνται ακόμα και σε άδειες δικαστικές αίθουσες ώστε να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις ασφαλείας.

Ακούστε τις δηλώσεις του προέδρου δικαστικών υπαλλήλων Αθήνας Σωτήρη Διβριτσιώτη

 

Στα κτίρια 4 και  5 της Ευελπίδων αναμένεται η μεγαλύτερη προσέλευση κόσμου, καθώς εκεί θα γίνονται οι προσημειώσεις και τα  ασφαλιστικά.  Ήδη έχει οριστεί ότι μέχρι τις 8 Μαΐου θα έχουν υπηρεσία δυο τρεις δικαστές, οι οποίοι θα χειρίζονται περίπου έξι υποθέσεις την ημέρα ο καθένας.

Πάντως οι δικηγόροι της Αθήνας όπως και οι δικαστικοί υπάλληλοι σε περιφερειακά Ειρηνοδικεία απέχουν σήμερα από τα καθήκοντά τους υποστηρίζοντας πως εντοπίζονται σοβαρά προβλήματα ως προς τα τηρητέα μέτρα προστασίας και ασφάλειας της δημόσιας υγείας, ενώ παράλληλα ζητούν περισσότερο χρόνο προετοιμασίας ώστε η δικαιοσύνη να ανοίξει τις πύλες της στις 4 Μαΐου 2020.

Να σημειωθεί ότι, όπως έχει αποφασιστεί, μέχρι και τις 15 Μαΐου θα εκδικάζονται μόνο τα ασφαλιστικά μέτρα, τα αυτόφωρα, αλλά και οι υποθέσεις που κινδυνεύουν με παραγραφή.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης