Επιμέλεια: Χρήστος Μαζάνης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ραγδαία μεταβολή αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός  τα επόμενα 24ωρα με κύρια χαρακτηριστικά την πτώση της θερμοκρασίας, τους ισχυρούς ανέμους κατά τόπους αλλά και τις πυκνές χιονοπτώσεις σε πεδινές και θαλάσσιες περιοχές. Οι καιρικές αυτές συνθήκες, σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα που προκύπτουν από τα μετεωρολογικά μοντέλλα, αναμένεται να επικρατήσουν έως και την Τετάρτη.

Πολικές αέριες μάζες οι οποίες εισέρχονται από το βράδυ της Παρασκευής στη χώρα μας έχουν ως αποτέλεσμα να μπούμε σε περίοδο βαρυχειμωνιάς. Καθώς αυτές θα αλληλοεπιδρούν με τις θερμότερες αέριες μάζες στη Μεσόγειο, θα σχηματίσουν διαδοχικά χαμηλά βαρομετρικά που φαίνεται πως θα μας επηρεάσουν για αρκετές ημέρες. Τονίζεται δε πως στη χώρα μας θα επικρατήσουν χαμηλές θερμοκρασίες για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ψυχρή εισβολή: Σε ποιες περιοχές χρειάζεται προσοχή

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο υποδιοικητής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, μετεωρολόγος Μανώλης Ανανδρανιστάκης μιλώντας στο zougla.gr ανέφερε αναλυτικά τις περιοχές όπου χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή αφού θα χιονίσει και η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σημαντική πτώση.  Μεταξύ αυτών είναι η Αττική αλλά και η Βόρεια Ελλάδα. Eπίσης τονίζει πως η ψυχρή εισβολή θα κρατήσει έως και την Τετάρτη.

Δείτε αναλυτικά όσα αναφέρει ο μετεωρολόγος της ΕΜΥ:

 

Το 1ο στάδιο της ψυχρής αυτής εισβολής η οποία ονομάστηκε από το Εθνικό Αστεροσκπείο Αθηνών, «Μήδεια», θα ξεκινήσει το Σάββατο με χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια. Χιονοπτώσεις θα επηρεάσουν την πόλη της Θεσσαλονίκης και την ευρύτερη περιοχή, συνοδεία χαμηλών θερμοκρασιών. Η θερμοκρασία σε κάποιες περιοχές θα πέσει κάτω από το μηδέν.

Το 2ο στάδιο θα ξεκινήσει την Κυριακή 14/02, καθώς βαρομετρικό χαμηλό στο Ιόνιο θα μεταφέρει την πολική αέρια μάζα προς τα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας. Σε αυτή τη φάση, χιονοπτώσεις θα επηρεάσουν και τον νομό Αττικής, αρχικά στα ορεινά και από το βράδυ στα βόρεια προάστια, ενώ στα υπόλοιπα πεδινά του νομού θα σημειωθεί χιονόνερο.

Το 3ο στάδιο της ψυχρής εισβολής θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 15/02, καθώς τα βαρομετρικά χαμηλά του Σαββατοκύριακου, θα έχουν μετατοπιστεί στο νοτιοανατολικό Αιγαίο. Οι χιονοπτώσεις θα εστιαστούν στα ανατολικά, τα νότια και το Αιγαίο, οπού θα ενταθούν εκ νέου, ενώ αναμένεται να πέσει χιόνι σε όλον τον νομό Αττικής. Χιόνι στην Αττική περιμένουμε και την Τρίτη.

Δείτε live πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία:

 

Αναλυτικότερα για την Αττική:

Στην Αττική τα χιόνια θα ξεκινήσουν την Κυριακή αρχικά στα ορεινά και από το μεσημέρι και στα ημιορεινά. Όσον αφορά τα πεδινά, οι θερμοκρασίες θα επιτρέψουν χιονοπτώσεις μετά την αλλαγή της ημέρας προς Δευτέρα. Ο χιονιάς, όμως, φαίνεται πως θα συνεχιστεί και την Τρίτη, και πιθανώς την Τετάρτη, με τα έως τώρα προγνωστικά στοιχεία να είναι πιο ευνοϊκά για τα χαμηλότερα υψόμετρα. Το βέβαιο είναι πως οι περιοχές με υψόμετρο πάνω από 400 μ. θα δεχθούν πολύ μεγάλα ύψη χιονιού κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας, ενώ χιονοστρώσεις αναμένονται και χαμηλότερα, εντός του λεκανοπεδίου. Σε κάθε περίπτωση, τα προγνωστικά δεδομένα είναι ακόμη ρευστά και αναμένονται αρκετές αλλαγές πριν ξεκαθαρίσει πλήρως η κατάσταση.

 

Όλη η εξέλιξη του καιρού για το Σάββατο προς Κυριακή

Οι νυχτερινές καθώς και οι πολύ πρώτες πρωινές ώρες της ημέρας, αναμένεται να κυλήσουν σε γενικές γραμμές ομαλά στις περισσότερες ηπειρωτικές και νησιωτικές περιοχές. Θα έχουμε παρ’ όλα αυτά κάποια σύννεφα τα οποία κατά τόπους και κατά διαστήματα θα πυκνώνουν και στις περιοχές των Σποράδων, της ανατολικής Στερεάς Ελλάδας και της ανατολικής Πελ/νησου, όπου είναι υπαρκτό το ενδεχόμενο να εκδηλωθούν ασθενείς τοπικές μπόρες (ίσως λίγο πιο αξιόλογες μεταξύ των παράκτιων περιοχών της Αργολίδας και της βόρειας Λακωνίας). 

Όσο θα βαδίζουμε προς τις πρωινές ώρες, τα σύννεφα στην βορειοδυτική Ελλάδα θα αρχίσουν να πυκνώνουν ολοένα και περισσότερο και λίγο πριν την ανατολή του ηλίου θα ξεκινήσουν να εκδηλώνονται κάποιες τοπικές βροχές στο βόρειο Ιόνιο και τα παράκτια τμήματα της Ηπείρου. Γρήγορα πάντως τις πρωινές ώρες τα φαινόμενα θα επεκτείνονται ανατολικότερα και θα μεταφραστούν σε αρχικά ασθενείς χιονοπτώσεις στην δυτική Μακεδονία (ίσως τοπικά και στην κεντρική Μακεδονία), φαινόμενα τα οποία πάντως προοδευτικά θα ενταθούν. 

Μεγάλο αναμένεται να είναι το καιρικό ενδιαφέρον καθώς θα βαδίζουμε προς τις πρώτες μεσημβρινές ώρες. Το κέντρο του βαρομετρικού χαμηλού καθώς θα μας πλησιάζει από τα δυτικά, θα προκαλεί σταδιακά ολοένα και πιο γενικευμένη κακοκαιρία. Έτσι μέσα στο μεσημέρι πολύ αξιόλογες βροχές αναμένεται να σημειωθούν στα νησιά του Ιονίου (πρώτα στο βόρειο) και σταδιακά στην Ήπειρο και την δυτική Στερεά Ελλάδα με τα χιόνια αν και πολύ πυκνά, να είναι αρχικά σε μεγάλα υψόμετρα στην Ήπειρο, πάνω από τα 800 με 900 μέτρα (100 με 200 μέτρα πιο χαμηλά στα τμήματα που βρίσκονται κοντά στην οροσειρά της Πίνδου). 

Χιονιάς ιδιαίτερα ισχυρός αναμένεται να σαρώνει όλες τις πεδινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας από νωρίς το μεσημέρι και μετέπειτα, (και μέσα στα κέντρα των μεγάλων πόλεων) αλλά και στα δυτικότερα κυρίως τμήματα της περιφέρειας της κεντρικής Μακεδονίας ακόμα και σε πεδινές – παραθαλάσσιες περιοχές. Καλύτερος θα είναι ο καιρός στην υπόλοιπη βορειοανατολική Ελλάδα (ανατολική Μακεδονία, Θράκη και νησιά θρακικού) καθώς θα υπάρχει μόνον πυκνή συννεφιά. 

Κακοκαιρία αναμένεται να επηρεάζει και την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας. Αρχικά θα εκδηλώνονται βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά τμήματα και χιονοπτώσεις πυκνές στα δυτικά και βόρεια ορεινά – ημιορεινά. Μέσα στο μεσημέρι όμως τα υψόμετρα χιονόπτωσης θα κατεβαίνουν ολοένα και περισσότερο, οπότε κυρίως σε δυτική και βόρεια Θεσσαλία δεν αποκλείεται ήδη να εκδηλώνονται χιονοπτώσεις και μέχρι τα 200 με 300 μέτρα. 

Βροχές θα σημειωθούν σε Σποράδες, κεντρική – ανατολική Στερεά Ελλάδα και βόρεια Πελ/νησο, ενώ στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι καλύτερος με λίγες νεφώσεις, πιο πυκνές στην Κρήτη. Από το απόγευμα ασθενείς βροχές θα ξεκινήσουν να εκδηλώνονται στις Κυκλάδες και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. 

Σοβαρή κακοκαιρία αναμένεται να επηρεάζει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας μας τις βραδινές και τις νυχτερινές ώρες του Σαββάτου προς Κυριακή, τόσο από πλευράς ισχυρών βροχοπτώσεων, όσο και από πλευράς πολύ πυκνών κατά τόπους χιονοπτώσεων. Πολλές και δυνατές βροχές αναμένεται να σημειωθούν στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά Ελλάδα και την δυτική Πελ/νησο, με τα φαινόμενα μάλιστα κατά τόπους και κατά διαστήματα να παρουσιάζουν σημάδια πολύ μεγάλης έντασης. Βροχές αξιόλογες αναμένεται επίσης να σημειωθούν σε Σποράδες, ανατολική Στερεά Ελλάδα, κεντρική και βορειοανατολική Πελ/νησο και σε νησιά του ανατολικού Αιγαίου (κυρίως την Λέσβο), ενώ πολύ πιο τοπικά θα είναι τα όποια φαινόμενα στα υπόλοιπα νότια ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα. 

Η θερμοκρασία σε μεγάλη πτώση στα βόρεια, θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από -5 έως 3 βαθμούς, στα δυτικά από 3 έως 14 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 2 έως 14 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 9 έως 15 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 3 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί τις νυχτερινές ώρες του Σαββάτου και τις πρωινές της Κυριακής στα βόρεια και κυρίως στη δυτική Μακεδονία. 

Από την πλευρά του το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών δίνει συνοπτικά τα χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας τις επόμενες ημέρες. Συγκεκριμένα: 

Από το πρωί του Σαββάτου 13/02 έως και την Κυριακή 14/02 τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι:

  • Πολύ χαμηλές θερμοκρασίες στα κεντρικά και βόρεια. Ολικός παγετός στη Δυτική Μακεδονία
  • Βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά (έως το απόγευμα του Σαββάτου) και στα παραθαλάσσια
  • Πυκνές χιονοπτώσεις αρχικά στα ορεινά και ημιορεινά και βαθμιαία σε χαμηλά υψόμετρα της Βόρειας και Κεντρικής Ελλάδας
  • Θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία στα κεντρικά

Η "Μήδεια" από το πρωί του Σαββάτου 13/02 έως και την Κυριακή 14/02 (Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών)

Από Δευτέρα 15/02 έως Τρίτη 16/02,  τα κύρια χαρακτηριστικά της «Μήδειας», θα είναι:

  • Κατά περιόδους πυκνές χιονοπτώσεις σε ηπειρωτικές περιοχές με πολύ χαμηλό υψόμετρο από το ύψος της Θεσσαλίας και νοτιότερα
  • Βροχές και καταιγίδες σε Κυκλάδες, Κρήτη και χιονοπτώσεις στα ορεινά των νησιών, αλλά και στα ημιορεινά της Κρήτης
  • Παγετός στα κεντρικά, κατά τόπους ισχυρός και ολικός στα βόρεια.
  • Θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο  

Η "Μήδεια" από Δευτέρα 15/02 έως Τρίτη 16/02 (Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών)

Οι πολίτες θα πρέπει να προετοιμαστούν για εκτεταμένα προβλήματα, διακοπές ρεύματος, διακοπές νερού και δυσκολίες στις μετακινήσεις.

Η πτωτική πορεία της θερμοκρασίας τις επόμενες ημέρες σε τέσσερις πόλεις της χώρας,παρουσιάζεται στον παρακάτω πίνακα. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι στην πόλη της Αθήνας, η θερμοκρασία την Τρίτη 16/02 δεν θα ξεπεράσει τους 3 βαθμούς, σημειώνοντας μια πτώση της τάξης των 13 βαθμών συγκριτικά με τη θερμοκρασία της Παρασκευής 12/02, ενώ στη Φλώρινα από το Σάββατο 13/02 έως την Τρίτη 16/02 θα επικρατήσουν συνθήκες ολικού παγετού.

Πηγή: Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

Καιρικές συνθήκες για την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου στα Βόρεια Προάστια της Αττικής:

Καιρικές συνθήκες της Δευτέρας 15 Φεβρουαρίου στα Βόρεια Προάστια της Αττικής:

Καιρικές συνθήκες της Τρίτης 16 Φεβρουαρίου στα Βόρεια Προάστια της Αττικής:

Πολιτική Προστασία: Δήμοι και σώματα ασφαλείας σε ετοιμότητα 

Εν τω μεταξύ έκτακτη συντονιστική σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή στο κτήριο Φάρος της Πολιτικής Προστασίας υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά με τη συμμετοχή του πρόεδρου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), Δημήτρη Παπαστεργίου, καθώς και των πρόεδρων των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων των 13 Περιφερειών της χώρας.

Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η διασφάλιση του καλύτερου συντονισμού όλων των δήμων της χώρας για την από κοινού αντιμετώπιση κινδύνων από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που αναμένεται να πλήξουν τη χώρα κατά τις επόμενες ημέρες.

Κατά τη συζήτηση, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων υπογράμμισαν ιδιαίτερα την ανάγκη οι δήμοι της χώρας, με ενεργοποίηση όλων των μέσων που έχουν στη διάθεσή τους και σε στενή συνεργασία με τις δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος που έχουν ήδη τεθεί σε κατάσταση μέγιστης κινητοποίησης, να διευκολύνουν στο μέγιστο δυνατό τη διαδικασία εν εξελίξει για τον απρόσκοπτο εμβολιασμό του πληθυσμού, στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ελευθερία».

Στο πλαίσιο αυτό, οι δήμοι της χώρας καλούνται να αξιοποιήσουν πλήρως το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», καθώς και κάθε άλλο πρόσφορο μέσο, ιδίως για τη μεταφορά πολιτών προς και από τα εμβολιαστικά κέντρα, εφόσον παρίσταται ανάγκη, καθώς και για τη διασφάλιση της απρόσκοπτης πρόσβασης στα κατά τόπους Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και λοιπές μονάδες υγείας. 

Χιονοπτώσεις το Σάββατο 13/2

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, επίσης, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγεωργίου, ο Εθνικός Διοικητής Πολιτικής Προστασίας, Θεοδόσιος Δημακογιάννης και ο γενικός διευθυντής Συντονισμού της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, Φοίβος Θεοδώρου.

Με 80 εκχιονιστικά μηχανήματα περιμένουν την επέλαση του χιονιά στη Δ. Μακεδονία

Όπως έγινε γνωστό, συνολικά ογδόντα εκχιονιστικά μηχανήματα παντός τύπου είναι σε πλήρη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπιστεί το νέο ισχυρό κύμα χιονοπτώσεων, που αναμένεται να εκδηλωθεί από το μεσημέρι του Σαββάτου σε όλη τη δυτική Μακεδονία.

Σε ευρεία τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, με συμμετοχή εκπροσώπων της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, των αντιπεριφερειαρχών και της Πολιτικής Προστασίας, παρουσία του περιφερειάρχη Γιώργου Κασαπίδη, συμφωνήθηκε ότι ο στόλος του συνόλου των εκχιονιστικών μηχανημάτων της Περιφέρειας, από το μεσημέρι του Σαββάτου, θα βρίσκεται διάσπαρτος σε όλο το επαρχιακό και εθνικό οδικό δίκτυο για να αντιμετωπίσει την επέλαση του χιονιά.

Χιονοπτώσεις την Κυριακή 14/2

Ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας Δυτικής Μακεδονίας Πρόδρομος Ασλανίδης σημείωσε ότι «οι χιονοπτώσεις θα κορυφωθούν το βράδυ του Σαββάτου έως το απόγευμα της Κυριακής, ενώ από τη Δευτέρα και για 5 ημέρες θα επικρατήσουν συνθήκες ολικού παγετού».

Καιρικές συνθήκες της Kυριακής 14 Φεβρουαρίου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης:

Καιρικές συνθήκες της Δευτέρας 15 Φεβρουαρίου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης:

Προσοχή στις μετακινήσεις με το αυτοκίνητο 

Οι καιρικές συνθήκες θα είναι εξαιρετικά δύσκολες για όσους αποφασίσουν να μετακινηθούν με το αυτοκίνητο. Η Πολιτική Προστασία επισημαίνει πάντα ότι με αυτές τις καιρικές συνθήκες κανένας δεν πρέπει να κάνει διαδρομές με το αυτοκίνητο του αν δεν είναι απολύτως απαραίτητο. Στην περίπτωση, ωστόσο, που δεν γίνεται διαφορετικά, υπάρχουν μερικές πολύ χρήσιμες συμβουλές που εξασφαλίζουν την ασφάλεια του οδηγού και των επιβατών. Αυτές είναι οι εξής:

  • Μην ξεκινάτε χωρίς αντιολισθητικές αλυσίδες ή αν δεν είστε απόλυτα σίγουροι ότι ξέρετε να τις τοποθετήσετε. Μαζί με τις αλυσίδες θα χρειαστείτε ένα ζευγάρι αδιάβροχα γάντια τα οποία είναι απαραίτητα για την τοποθέτηση.
  • Προτιμήστε τις πρωινές ώρες για το ταξίδι σας και ενημερώστε τους οικείους σας για τη διαδρομή που θα ακολουθήσετε.
  • Βεβαιωθείτε για την άψογη λειτουργία του καλοριφέρ και του συστήματος κλιματισμού και βεβαιωθείτε ότι στο πορτ μπαγκάζ υπάρχει τρίγωνο ασφαλείας και ανακλαστικό γιλέκο.
  • Να έχετε μαζί σας νερό και τροφή. 
  • Γεμίστε το ρεζερβουάρ με καύσιμα και ρίξτε αντιπηκτικό υγρό στο δοχείο αποθήκευσης νερού.
  • Μην πατάτε δυνατά το γκάζι την ώρα που οδηγείτε και αποφεύγετε τις απότομες αυξομειώσεις ταχύτητας.
  • Οδηγείτε ήρεμα, χωρίς βιασύνη, με χαμηλή ταχύτητα και απαλές κινήσεις του τιμονιού.
  • Αντί να χρησιμοποιείτε το φρένο πρέπει να επιβραδύνετε κατεβάζοντας σταδιακά τις ταχύτητες.
  • Μην προσπερνάτε και μην εμποδίζετε τα εκχιονιστικά μηχανήματα. Ακολουθείτε πάντα τις οδηγίες της Τροχαίας.
  • Αν η Τροχαία διατάξει την υποχρεωτική χρήση των αντιολισθητικών αλυσίδων, σταματήστε στο πλησιέστερο πάρκινγκ ή Σταθμό Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (Σ.Ε.Α.) για να τις τοποθετήσετε.
  • Οι αλυσίδες τοποθετούνται πάντα στους κινητήριους τροχούς. Στα οχήματα με μόνιμη τετρακίνηση τοποθετούνται στους μπροστινούς τροχούς. Είναι σωστά τοποθετημένες όταν δείχνουν και είναι τεντωμένες. Η ταχύτητα με αλυσίδες σε χιονισμένο οδόστρωμα δεν πρέπει να ξεπερνά τα 40χλμ./ώρα.
  • Παραμείνετε στο αυτοκίνητο αν ακινητοποιηθεί. Τοποθετείστε στην κεραία του ραδιοφώνου ή σε άλλο εμφανές σημείο ένα ύφασμα με έντονο χρώμα ώστε να σας εντοπίσουν οι ομάδες διάσωσης. Ανάβετε τη μηχανή για 10 λεπτά ανά ώρα και διατηρείστε την εξάτμιση καθαρή από το χιόνι.

Δείτε το βίντεο:

 

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Χιονοπτώσεις τη Δευτέρα 15/2

Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά για την εξέλιξη των έκτακτων καιρικών φαινομένων στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.emy.gr.

Για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και την βατότητα του οδικού δικτύου λόγω εισροής πλημμυρικών υδάτων σε αυτό ή λόγω χιονοπτώσεων και παγετού, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. www.astynomia.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Πηγές – χάρτες: Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, Μeteoclub.gr, weather.gr, Xalazi.gr, Hellenicweather.gr, EMY

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης