Μεγάλες καταστροφές σε καλλιέργειες προκάλεσε στο πέρασμά της η «Μέδουσα», με τις έντονες καταιγίδες και τις χαλαζοπτώσεις να προκαλούν προβλήματα σε Μέτσοβο, Αγρίνιο, Πάτρα, Πτολεμαΐδα, Λάρισα και Σέρρες. Η πλήρης καταγραφή των ζημιών αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέσα στις επόμενες ημέρες και αφότου υποχωρήσουν τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα.  

​Η πλήρης καταγραφή των ζημιών αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέσα στις επόμενες ημέρες Η «Μέδουσα» έκανε αισθητή την παρουσία της στην Πτολεμαΐδα από το βράδυ του Σαββάτου,  όταν σφοδρές βροχοπτώσεις έπληξαν την πόλη δημιουργώντας αρκετά προβλήματα. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπόγεια πλημμύρισαν, δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια ενώ αρκετά δέντρα έπεσαν από τους ισχυρούς ανέμους. Μέχρι το πρωί της Κυριακής, η πυροσβεστική είχε δεχτεί 42 κλήσεις για άντληση υδάτων και άλλες τέσσερις για κοπές δέντρων. 

«Χειμώνας» στο Μέτσοβο 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χειμώνα θύμιζε την Κυριακή το Μέτσοβο, με τα κεραμίδια των σπιτιών να γίνονται κάτασπρα από το χαλάζι… Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα epiruspost.gr, η χαλαζόπτωση προκάλεσε τεράστιες καταστροφές σε αμπέλια και άλλες καλλιέργειες της περιοχής. 

 Οι ουρανοί «άνοιξαν», οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια ενώ λίγη ώρα αργότερα το χαλάζι έδωσε τη «χαριστική βολή».

Ανεμοθύελλα και χαλάζι και στο Αγρίνιο 

Μεγάλες καταστροφές προκάλεσε στη τοπική παραγωγή η σφοδρή καταιγίδα και στο Αγρίνιο. 

Σύμφωνα με τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ένωση Αγρινίου, το χαλάζι και η ανεμοθύελλα προκάλεσαν ζημιές σε κηπευτικά, καλαμπόκια, αμπέλια και άλλες δενδρώδεις καλλιέργειες. 

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση το μέγεθος της ζημιάς θα φανεί μέσα στις επόμενες ημέρες.
  

 Προβλήματα και στην Αχαΐα

 Η «Μέδουσα» εμφανίστηκε και στην Αχαΐα, με την τοπική ιστοσελίδα tempo24.gr να αναφέρει ότι λόγω της έντονης βροχόπτωσης έκλεισε για λίγη ώρα η εθνική Πατρών-Πύργου στο ρεύμα προς Πάτρα. 

Την ίδια ώρα, πυρκαγιά ξέσπασε από κεραυνό στη δασική έκταση στη θέση Κρίνος στη Δυτική Αχαΐα, η οποία ευτυχώς έσβησε γρήγορα μετά από άμεση επέμβαση της πυροσβεστικής και εθελοντών.

«Φθινοπώριασε» και στις Σέρρες 

Μαύρα σύννεφα μαζεύτηκαν και πάνω από την περιφερειακή ενότητα Σερρών, με την ιστοσελίδα infonews24.gr να κάνει λόγο για αρκετά προβλήματα, ιδιαίτερα στην περιοχή Χριστός και Αναγέννηση. 

 Όπως τονίζει η τοπική ιστοσελίδα αυλές σπιτιών, δρόμοι και χωράφια μετατράπηκαν σε λίμνες. 

Λάρισα 

Έντονη βροχόπτωση σημειώθηκε και στη Λάρισα,  με την τοπική ιστοσελίδα larisanet.gr να αναφέρει ότι αρκετοί κεντρικοί αλλά και συνοικιακοί δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια. 

 Δείτε φωτογραφίες από τη Λάρισα 


σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης