Μάχη πέντε ωρών έδωσε με τα κύματα του νότιου Αιγαίου το Blue Star Delos στον κόλπο της Καλντέρας, στη Σαντορίνη.

Η θαλασοταραχή που μαινόταν στον Αθηνιό εμπόδισε, για αρκετές ώρες, το πλοίο να δέσει με ασφάλεια στο λιμάνι, με αποτέλεσμα ο καπετάνιος να δώσει μάχη πέντε ωρών με τα κύματα, καθώς οι ισχυροί άνεμοι και ο έντονος κυματισμός παρέσερναν το πλοίο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πλοίο είχε αναχωρήσει από τον Πειραιά, μετά την άρση του απαγορευτικού, τη Δευτέρα 23/12/2019, στις 12 το μεσημέρι και έφθασε στον Αθηνιό λίγο μετά τις 19.30. Μετά από πολλές προσπάθειες κατάφερε να δέσει και να κατεβάσει για λίγο τον καταπέλτη. Πρόλαβαν να αποβιβαστούν επιβάτες, αυτοκίνητα και νταλίκες.

Το Delos στη συνέχεια έλυσε κάβους και απομακρύνθηκε από την προβλήτα και παρέμεινε  στον θαλάσσιο χώρο της καλντέρας αναμένοντας τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών. Δεκάδες αυτοκίνητα και πολυάριθμοι επιβάτες βρισκόντουσαν στον Αθηνιό, περιμένοντας το πλοίο να επανέλθει και ελπίζοντας ότι θα  μπορέσουν να ταξιδέψουν.

Μισή ώρα περίπου πριν τα μεσάνυχτα το Blue Star Deloς επιχείρησε, με επιτυχία, νέα προσπάθεια προσέγγισης στον Αθηνιό και ξεκίνησε η επιβίβαση επιβατών και οχημάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις 12.20 τη νύκτα το Blue Star Delos αναχώρησε για το ταξίδι της επιστροφής του στον Πειραιά με ενδιάμεσους σταθμούς τη Νάξο και τη Πάρο.

 

Πηγή: cyclades24.gr

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης