Η αιματοβαμμένη Βιάννος, δεν ξεχνά την έντιμη και γενναία πράξη του ζεύγους των Γερμανών, του κ. Ludwig Zacaro και της κ.  Nina Lahge, που κατέβαλαν από 875 ευρώ έκαστος υπέρ της Πύλης Πολιτισμού Ναυπλίου. Ποσό, που σύμφωνα με τους υπολογισμούς τους, αναλογεί να καταβληθεί από κάθε Γερμανό πολίτη στα θύματα του ναζισμού στη χώρα μας, δείχνουν πολίτες με υψηλό αίσθημα ευθύνης.

Τους ανθρώπους αυτούς, που με την πράξη τους, «δείχνουν» στην πολιτική ηγεσία της χώρας τους, «ποια» θα πρέπει να είναι η συμπεριφορά της απέναντι στην Ελλάδα  τιμά ο Δήμος Βιάννου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ως γνωστόν, το Ολοκαύτωμα της Βιάννου είναι το δεύτερο πανελλαδικά σε αριθμό θυμάτων. Η Δημοτική Αρχή Βιάννου προτείνει την ανακήρυξη του Ludwig Zacaro και της  Nina Lahge σε επίτιμους Δημότες του Δήμου Βιάννου στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί την  Κυριακή, 22 Μαρτίου και ώρα 10:30 το πρωί, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

Σύμφωνα με την εισήγηση του Δημάρχου, η πράξη των ανθρώπων αυτών, έχει ένα ιδιαίτερο συμβολισμό, που βάζει την πολιτική ηγεσία της χώρας των μπροστά στις ευθύνες και στο χρέος της.

Ταυτόχρονα, καταδεικνύεται με τρόπο μη αμφισβητήσιμο, ότι η συντριπτική πλειοψηφία του γερμανικού λαού, γνωρίζει τι υπέστη ο λαός μας από το ναζισμό και θεωρούν παντελώς άδικη της πολιτική της σημερινής Γερμανίας απέναντι στην Ελλάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την πρόταση της Δημοτικής Αρχής στηρίζει και ο Προέδρος της Ένωσης Θυμάτων Ολοκαυτώματος Βιάννου κος Αριστομένης Συγγελάκης, ο οποίος επισήμανε για άλλη μια φορά το ιστορικό χρέος της Γερμανίας απέναντι στη χώρα μας και κάλεσε την ηγεσία της Γερμανίας να παραδειγματισθεί από την στάση των απλών Γερμανών Πολιτών.

Μάλιστα η Ένωση Θυμάτων Βιάννου θα τιμήσει τον  Ludwig Zacaro και τη  Nina Lahge εγγράφοντας τους ως επίτιμα μέλη της.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης