“Με αφορμή την παγκόσμια μέρα περιβάλλοντος στις 5 Ιούνη, η «Λαϊκή Συσπείρωση Μαραθώνα» καταγγέλλει δημόσια, την απραγία τόσο του Δήμου όσο και της Περιφέρειας, σε ότι άφορα τη φροντίδα και την καθαριότητα δημόσιων ανοιχτών χώρων, όπως το μικρό «Πάρκο της Ανατολής» στο πέταλο της Λ. Διονύσου. Παραθέτουμε εικόνες που απαθανάτισαν στις 5 του Ιούνη, την κατάσταση που επικρατεί στον συγκεκριμένο χώρο.

Πώς και ο κύριος δήμαρχος μαζί με τους αντιδημάρχους καθημερινότητας, καθαριότητας κλπ, στις 5 του Ιούνη, δεν πήγαν να φωτογραφηθούν στο πάρκο της Ανατολής;” αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση, η οποία πρόσκειται στο ΚΚΕ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

“Είναι γνωστή η πολιτική που ακολουθούσαν όλες οι δημοτικές και περιφερειακές αρχές (σε συνέχεια της κεντρικής κυβερνητικής πολιτικής), όπου στη λογική του «ξεπουλήματος» της δημόσιας, λαϊκής περιουσίας, απαξιώνουν κρατικές και δημοτικές υπηρεσίες σχετικά με την κατασκευή, την καθαριότητα και την συντήρηση τέτοιων χώρων, τους οποίους αφήνουν στην τύχη τους (τρανταχτό παράδειγμα ο υδροβιότοπος του Σχοινιά, με τόνους από μπάζα και σκουπίδια πεταμένα σε διάφορα σημεία της πρώην αμερικανικής βάσης Κάτω Σουλίου).

Σε μια περιοχή όπως ο Δήμος μας, που στο παρελθόν έχει καεί από πυρκαγιές, έχει θρηνήσει νεκρούς, έχει χάσει κατοικίες και στρέμματα δημόσιων δασικών εκτάσεων, ενώ ταυτόχρονα φλέγεται από το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Αττική, την λειτουργία του ΧΥΤΑ Γραμματικού καθώς και την θερμική επεξεργασία απορριμμάτων (καύση, πυρόλυση), η δημοτική αρχή δεν ενδιαφέρθηκε να καθαρίσει και να συντηρήσει ένα Πάρκο που βρίσκεται μέσα σε πυκνή δασική έκταση, δίπλα στα πρώτα σπίτια του οικιστικού ιστού της Νέας Μάκρης, στους πρόποδες του Πεντελικού Όρους, με κίνδυνο εκδήλωσης νέας πυρκαγιάς. Αξίζει να σημειώσουμε εδώ ότι το πρόβλημα δεν περιορίζεται μόνο στο πάρκο της Ανατολής αλλά και σε αλλά σημεία της Λ. Διονύσου εντός του «Δημόσιου Δάσους Ραπεντόζας» και των διοικητικών ορίων του Δήμου Μαραθώνα έως και τον Αγ. Πέτρο, αφού πουθενά η δημοτική αρχή δεν έχει τοποθετήσει κάδους απορριμμάτων.

Αντίστοιχα, στην παραλία της Μπρεξίζας (Γαλάζια Σημαία 2020) κι ενώ πλέον έχει αρχίσει πιο έντονα η προσέλευση επισκεπτών από άλλες περιοχές προς τις θάλασσές μας, οι μπλε κάδοι ανακύκλωσης γυαλικών έχουν ξεχειλίσει εδώ και μήνες. Στις γειτονιές του δήμου παρατηρείται ακόμα το πρόβλημα της συσσώρευσης κλαδιών και μπάζων σε μεγάλες ποσότητες. Τα παραδείγματα που μπορούμε να αναφέρουμε είναι αρκετά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το κερασάκι στην τούρτα ήταν η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο Εθνικό Πάρκο Σχοινιά, για να εκφράσει τις περιβαλλοντικές του ανησυχίες, όπου εύστοχα ο βουλευτής Αν. Αττικής του ΚΚΕ, Γιάννης Γκιόκας, σχολίασε:”, καταλήγει η ανακοίνωση.


Πηγή: lsmarathona.blogspot.com

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης