Η Κίνα προσέφερε 20.000 μάσκες στον Δήμο Πειραιά για προστασία από τον κορωνοϊό

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 9 Απριλίου 2020, 17:12
Η Κίνα προσέφερε 20.000 μάσκες στον Δήμο Πειραιά για προστασία από τον κορωνοϊό

Συνολικά 20.000 μάσκες προσέφερε στον Δήμο Πειραιά ο Δήμος Σαγκάης, σε μια πρωτοβουλία κοινωνικής αλληλεγγύης, με στόχο τη στήριξη των κοινωνικών ενεργειών του δήμου και την προστασία της υγείας από την πανδημία του κορωνοϊού. Υπενθυμίζεται, ότι ο Δήμος Σαγκάης είναι αδελφοποιημένη πόλη με τον Δήμο Πειραιά, έχοντας αναπτύξει τα τελευταία χρόνια μια στενή και πολυεπίπεδη συνεργασία.

Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες στον Δήμο Σαγκάης για την έμπρακτη στήριξή του στον αγώνα που δίνει ο Δήμος Πειραιά, για την καταπολέμηση της πανδημίας του κορωνοϊού, προσθέτοντας: «Από την πρώτη στιγμή που έπληξε η πανδημία τη χώρα μας, ο Δήμος Σαγκάης προσφέρθηκε να σταθεί δίπλα στον Πειραιά, το οποίο και έπραξε άμεσα, δείχνοντας ειλικρινές ενδιαφέρον για την πόλη μας. Μάλιστα όταν ξέσπασε η πανδημία του κορωνοϊού στην Κίνα, επικοινώνησα με τον δήμαρχο της Σαγκάης, τον οποίο έχω συναντήσει τρεις φορές τον τελευταίο χρόνο, στο πλαίσιο της αδελφοποίησης των δύο μεγάλων λιμανιών της Ελλάδας και της Κίνας και του είχα εκφράσει την ειλικρινή συμπαράσταση του Πειραϊκού λαού και τη διάθεσή μας να βοηθήσουμε με όποιο τρόπο χρειαστεί».

Κλείνοντας, ο δήμαρχος Πειραιά σημείωσε πως αυτή η προσφορά, έρχεται να επιβεβαιώσει τις άριστες σχέσεις των δύο πόλεων, αλλά και να αναδείξει παράλληλα πόσο σημαντικός και πολύτιμος μπορεί να είναι ο θεσμός της αδελφοποίησης όταν προχωράει σε υλοποίηση σημαντικών συνεργειών.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 9 Απριλίου 2020, 17:12