Τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν στην περιοχή του Ηρακλείου ενώ προκλήθηκαν και μεγάλες καταστροφές από την πρωινή νεροποντή σε δήμους της Αττικής. Μπορεί να ήταν μικρής διάρκειας, όμως ήταν πολύ δυνατή και προκάλεσε πολλά προβλήματα, κυρίως σε περιοχές όπως η Νέα Ιωνία, το Περιστέρι, το Αιγάλεω, το Γαλάτσι και το Νέο Ηράκλειο, όπου δέντρα ξεριζώθηκαν και έπεσαν, τέντες σκίστηκαν και στέγες έφυγαν, ενώ σε κάποια σημεία μπήκαν νερά σε ισόγειους χώρους, με αποτέλεσμα πολλοί καταστηματάρχες να κάνουν κλήσεις στην Πυροσβεστική για άντληση υδάτων.

Σοβαρός φαίνεται πως είναι ο τραυματισμός μιας γυναίκας στο Νέο Ηράκλειο Αττικής καθώς έπεσε στο κεφάλι της τοίχος από την πολυκατοικία, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός. Άλλοι δύο τραυματίστηκαν, ευτυχώς όχι σοβαρά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο Νέο Ηράκλειο, η πτώση των δέντρων σε κεντρικές αρτηρίες έχει δημιουργήσει έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα και ήδη ο δήμος έχει βγάλει έξω τα συνεργεία προκειμένου να αποκαταστήσουν τις ζημιές, να απομακρύνουν τους πεσμένους κορμούς, αλλά και όσους είναι επίφοβοι να πέσουν αποτελώντας κίνδυνο. Ωστόσο δεν έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής μεγάλης έκτασης πλημμύρες. Στην ευρύτερη περιοχή σημειώθηκε και διακοπή ρεύματος για περίπου μισή ώρα.

Οι φωτογραφίες είναι ενδεικτικές της καταστροφής 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Αυτή την ώρα παραμένει κλειστή η οδός Πλαπούτα, στο Νέο Ηράκλειο, λόγω τριών μεγάλων δέντρων που έχουν πέσει, και γίνεται εκτροπή της κυκλοφορίας από την Τροχαία, ενώ κλειστοί -για τον ίδιο λόγο- είναι επίσης οι οδοί Μαρίνου Αντύπα, Δερβενακίων και Ανατολής.

Ο αέρας έσκισε τέντες, ξεκόλλησε ταμπέλες και άλλα αντικείμενα, σήκωσε ακόμα και κεραμίδια από σπίτια που προκάλεσαν σημαντικές ζημιές, ενώ τα συνεργεία της Πυροσβεστικής εργάζονται πυρετωδώς για να αποκαταστήσουν τα προβλήματα.

Από τις 125 κλήσεις που δέχτηκε μέχρι αυτή την ώρα η Πυροσβεστική στην Αττική, μόνο 27 ήταν για αντλήσεις υδάτων, καθώς η νεροποντή δεν κράτησε πολλή ώρα, αλλά ήταν αρκετή για να πλημμυρίσουν οι δρόμοι σχεδόν σε όλο το λεκανοπέδιο. Μάλιστα για περίπου 10 λεπτά έκλεισε και η οδός Πειραιώς.

Αυτή την ώρα επικρατεί κίνηση σε όλους τους οδικούς άξονες της Αττικής, αλλά, σύμφωνα με την Τροχαία, φαίνεται πως έχει πτωτική τάση. Ωστόσο το πρόβλημα παραμένει στη λεωφόρο Κηφισού, όπου επικρατεί μποτιλιάρισμα και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Για την κατάσταση μίλησε στο ΑΠΕ ο δήμαρχος Ηρακλείου Ν. Μπάμπαλος. «Τρίτη και 13 και μας βρήκε μία πολύ δύσκολη ημέρα» ανέφερε ο δήμαρχος. «Έχουν πέσει πάνω από 150 δέντρα και έχουν σπάσει κολόνες της ΔΕΗ, ακόμη και τσιμεντένιες, από τον πολύ ισχυρό άνεμο. Γι’ αυτό δεν υπάρχει ρεύμα σε κάποιες περιοχές, ενώ έχουμε πολλές ζημιές σε σπίτια και κυρίως σε στέγες που έχουν ξεριζωθεί. Αυτή τη στιγμή, πρώτο μέλημά μας είναι το οδικό δίκτυο, να ανοίξουν οι δρόμοι γιατί υπάρχει μεγάλο πρόβλημα. Τα συνεργεία μας δουλεύουν πυρετωδώς και σιγά σιγά προχωράμε σε πλήρη καταγραφή των ζημιών» πρόσθεσε.

Ο Δήμος Ηρακλείου θα ζητήσει να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. «Ήδη η Πολιτική Προστασία και η Περιφέρεια έχουν σπεύσει για βοήθεια με ανθρώπινο δυναμικό και θα ζητήσω βοήθεια και από τους όμορους δήμους» διευκρίνισε ο κ. Μπάμπαλος, ενώ ερωτηθείς για τα σχολεία απάντησε: «Όλα τα σχολικά συγκροτήματα λειτουργούν κανονικά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα».

Περισσότερες φωτογραφίες από το Νέο Ηράκλειο:

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης