Με την ατμόσφαιρα να είναι ιδιαίτερα τεταμένη διεξάγεται στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης η εκδίκαση της υπόθεσης του διπλού φονικού στον Προφήτη Ηλία, με θύματα τον Πρίαμο Ξυδάκη και το Μανόλη Σταυρουλάκη τον Ιούνιο του 2012, που συντάραξε ολόκληρη την Κρήτη.

Κατά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας, πρώτος κατέθεσε ο πατέρας του 34χρονου Πρίαμου, Γιάννης Ξυδάκης, κάνοντας λόγο για έναν εξαίρετο άνθρωπο, αγαπητό σε όλο τον κόσμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κατάθεση του διήρκησε αρκετές ώρες, ενώ υπήρξαν και στιγμές έντασης και έντονης συναισθηματικής φόρτισης, καθώς ο τραγικός πατέρας περιέγραψε ενώπιον του δικαστηρίου όλα τα γεγονότα το μοιραίο βράδυ του διπλού φονικού.

Λίγο μετά τις 15.00 το μεσημέρι ξεκίνησε η κατάθεση της χήρας του Πρίαμου Ξυδάκη, η οποία εμφανώς συγκινημένη περιέγραψε το σύζυγο της, αναφέροντας ότι επρόκειτο για υπόδειγμα συζύγου και πατέρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεκάδες αστυνομικοί βρίσκονται μέσα, έξω, αλλά και πέριξ του δικαστικού μεγάρου, καθώς στον ίδιο χώρο βρίσκονται αρκετοί συγγενείς όλων των εμπλεκομένων, υπό το φόβο επεισοδίων.

Υπενθυμίζεται και αυτή τη φορά στο εδώλιο κάθεται ο βασικός κατηγορούμενος της διπλής ανθρωποκτονίας, ο 57χρονος σήμερα κρεοπώλης που εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης. Μαζί του δικάζεται και ο αδελφός του ο οποίος κατηγορείται ότι προσπάθησε να σκοτώσει τον Γιάννη Ξυδάκη.

Τα δύο αδέλφια οδηγήθηκαν από τους αστυνομικούς στο δικαστήριο με αυξημένα μέτρα ασφαλείας και από την πίσω είσοδο των δικαστηρίων.

Πηγή: cretapost

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης