Φωτορεπορτάζ: Παναγιώτης Σαγκούρης

Το μέτωπο της καταστροφής εκτείνεται σε ένα μήκος που ξεπερνά τα τριάντα χιλιόμετρα ακολουθώντας μια δαιδαλώδη πορεία ανάμεσα σε ρεματιές και λαγκάδια. Ξεκινάει σχεδόν από την παραλία των Αγίων Αποστόλων στον Κάλαμο, διαπερνά τον Βαρβάνα, προχωρά προς το Καπανδρίτι, «γλύφει» το Σέσι Γραμματικού για να επεκταθεί στην τελική φάση της πυρκαγιάς στο Πολυδένδρι προς Μαλακάσα. Εναέρια Μέσα επιχειρούν από το πρωί της Τετάρτης για να σβήσουν και αυτές τις τελευταίες εστίες πριν αλλάξουν συμπεριφορά οι άνεμοι

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το μέτωπο από τις στάχτες και τα αποκαΐδια σταματά ενάμιση χιλιόμετρο από την εθνική οδό στην οποία ευτυχώς δεν έφτασε ακριβώς και άρα δεν την διαπέρασε.

Δεκάδες σπίτια καμένα,αυτοκίνητα ΙΧ ακόμα και νταλίκες, υποστατικά και άλλες πρόχειρες κατασκευές συμπληρώνουν το εφιαλτικό τοπίο της επόμενης ημέρες μετά την τριήμερη πυρκαγιά στην ανατολική Αττική.

Περιμετρικά ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής σχηματισμοί εθελοντών κάτοικοι, με τις μάνικες ανά χείρας βρίσκονται σε μόνιμη επιφυλακή από τον φόβο της αναζωπύρωσης των πολλών εστιών που ακόμα σιγοκαίουν.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Ο επίσημος απολογισμός των ζημιών δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί

Εναέρια Μέσα επιχειρούν από το πρωί της Τετάρτης για να σβήσουν και αυτές τις τελευταίες εστίες πριν αλλάξουν συμπεριφορά οι άνεμοι οι οποίοι ευτυχώς από τα μεσάνυχτα της Τρίτης προς Τετάρτη βρίσκονται σε ύφεση.

Ο επίσημος απολογισμός των ζημιών δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί. Κανείς δεν ξέρει επακριβώς πόσες κατοικίες κάηκαν, ποιες από αυτές ήταν αυθαίρετες, ποιες παράνομες και ποιες κατέστησαν νομιμοποιημένες.

Συνεχίζονται οι ρίψεις από τα εναέρια μέσα

Κανείς δεν ξέρει επακριβώς σήμερα Τετάρτη πόσα στρέμματα δάσος και χαμηλής βλάστησης παραδόθηκαν στις φλόγες, αλλά σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, αγγίζουν τα 15.000 χιλιάδες.

Διαβάστε τις δηλώσεις του πρωθυπουργού που την Τετάρτη επισκέφθηκε την καμένη περιοχή.

Οι εικόνες ως τόσο μιλούν από μόνες τους. Για άλλη μια φορά το περιαστικό δάσος του λεκανοπέδιο αυτός ο πνεύμονας ζωής που διατηρεί ακόμα σε ανακτά επίπεδα την ποιότητα του αέρα της ατμόσφαιρας της Αττικής υπέστη ανεπανόρθωτη ζημιά. Πριν από χρόνια ήταν η Πάρνηθα μετά ο Άγιος Στέφανος και η Άνοιξη και πριν από αυτά ο Κάλαμος.

Η κάμερα του zougla.gr που από πρώτη στιγμή παρακολουθούσε το καταστροφικό έργο της φωτιάς βρέθηκε το πρωί της Τετάρτης στην ανατολική Αττική για να καταγράψει τον εφιάλτη. 

Δείτε τα videos:

Δείτε τις φωτογραφίες της καταστροφής:



Στάχτη και αποκαΐδια έγινε το δάσος

Έρημο τοπίο το δάσος της περιοχής

Ένα από τα οχήματα που κατακάηκαν

Ένα από τα σπίτια τα οποία παραδόθηκαν στις φλόγες

Ολοσχερώς καταστράφηκαν δεκάδες σπίτια

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης