«Κομιστής» του γνωστού «ροζ» DVD με τις ερωτικές στιγμές του άλλοτε γ.γ. του Υπουργείου Πολιτισμού Χρήστου Ζαχόπουλου και της πρώην συμβασιούχου Εύης Τσέκου στο Μέγαρο Μαξίμου το 2007 ήταν χωρίς καμία αμφιβολία, σύμφωνα με τον εισαγγελέα, ο εκδότης της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» Θέμος Αναστασιάδης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην αγόρευσή του ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου της Αθήνας, ο εισαγγελέας της έδρας Ιωάννης Αγγελής εμφανίστηκε απόλυτα βέβαιος πως ο Θέμος Αναστασιάδης ήταν εκείνος που είχε παραδώσει το επίμαχο DVD στον τότε διευθυντή του πολιτικού γραφείου του πρώην πρωθυπουργού Γιάννη Ανδριανό, αφήνοντας μάλιστα αιχμές πως η ενέργειά του αυτή πιθανότατα συνδεόταν με την υπόθεση των 5,5 εκατομμυρίων ευρώ για τα οποία ελεγχόταν από το ΣΔΟΕ. Αυτό, άλλωστε, ήταν και το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξε και ο εργατολόγος Χρήστος Νικολουτσόπουλος, ο οποίος κλείνοντας την απολογία του κατηγόρησε τον εκδότη πως προκάλεσε όλον αυτόν τον «κατακλυσμό» προκειμένου, όπως είπε, «να εκβιάσει την κυβέρνηση Καραμανλή για το θέμα των 5,5 εκατομμυρίων ευρώ».

Αξιολογώντας όλα τα στοιχεία που προέκυψαν από την αποδεικτική διαδικασία, η οποία ξεκίνησε πέρυσι τονΘέμος Αναστασιάδης Απρίλιο, ο εισαγγελέας της έδρας κατέληξε στην πεποίθηση πως ο Θέμος Αναστασιάδης είχε στην πραγματικότητα τον ρόλο του «κομιστή» στην υπόθεση Ζαχόπουλου. «Ο Γιάννης Ανδριανός λέει την αλήθεια και ο Θέμος Αναστασιάδης λέει ψέματα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αγγελής, επισημαίνοντας πως ο εκδότης της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» υπέκλεψε το επίμαχο οπτικοακουστικό υλικό χωρίς να γίνει αντιληπτός και στη συνέχεια έκανε τη μετατροπή του σε DVD. Για αυτόν τον λόγο ζήτησε να κηρυχθούν ένοχοι ο Θέμος Αναστασιάδης αλλά και ο δημοσιογράφος Γιάννης Μακρυγιάννης, σύμφωνα με την κατηγορία για παραβίαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον εισαγγελέα της έδρας, όλοι οι κατηγορούμενοι γνώριζαν ότι το εν λόγω DVD περιείχε ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα και γι’ αυτό ζήτησε την ενοχή τους. Έτσι, πρότεινε επίσης να κηρυχθούν ένοχοι για το αδίκημα αυτό που τιμωρείται σε βαθμό πλημμελήματος τόσο η Εύη Τσέκου όσο και ο εργατολόγος Χρήστος Νικολουτσόπουλος. Ζήτησε, όμως, να απαλλαγεί λόγω αμφιβολιών η Εύη Τσέκου από την επιπλέον κατηγορία της απόπειρας εκβίασης που αντιμετωπίζει, αποκλείοντας οιαδήποτε «αιτιώδη συνάφεια» της απόπειρας αυτοκτονίας του πρώην γ.γ. του Υπουργείου Χρ. ΝικολουτσόπουλοςΠολιτισμού με την καταγραφή του επίμαχου υλικού, αφού είχαν μεσολαβήσει τουλάχιστον δύο μήνες μεταξύ των δύο γεγονότων. Εξάλλου, ο εισαγγελέας πείστηκε από τα λόγια της Εύης Τσέκου πως έχει πια μετανιώσει για ό,τι έγινε τονίζοντας: «Εγώ προσωπικά την πιστεύω ότι μετάνιωσε. Φαίνεται από τη συμπεριφορά της. Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι δεν διέπραξε το αδίκημα της παραβίασης προσωπικών δεδομένων… Όταν η Εύη Τσέκου προέβαινε στη βιντεοσκόπηση, τι ήθελε να κάνει; Να έχει στην τσάντα της το υλικό ή να το χρησιμοποιήσει; Εγώ νομίζω το δεύτερο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Άλλωστε, όπως υποστήριξε ο εισαγγελέας, αυτό δείχνει και η επίσκεψή της στο MEGA, όπου «όλοι οι δημοσιογράφοι το αντιλήφθηκαν». Ο κ. Αγγελής, επικαλούμενος μάλιστα τη μαρτυρία της Όλγας Τρέμη, την οποία χαρακτήρισε «αξιόπιστη», αναρωτήθηκε: «Για ποιο λόγο, άλλωστε, θα ζητούσε η Εύη Τσέκου 100.000 ευρώ τότε; Κάτι θα έδινε και αυτό ήταν η κασέτα με τα προσωπικά δεδομένα του Χρ. Ζαχόπουλου».

Αίσθηση, πάντως, προκάλεσε η αναφορά που έκανε ο εισαγγελέας της έδρας με αφορμή τη δήλωση τουΤσέκου-Ζαχόπουλος Χρήστου Ζαχόπουλου, μόλις λίγες ημέρες μετά την έναρξη της δίκης, πως δεν επιθυμεί τη δίωξη του Θέμου Αναστασιάδη έπειτα από τις «αμοιβαίες εξηγήσεις» που δόθηκαν, κάτι βέβαια που δεν έκανε για τους υπόλοιπους κατηγορουμένους. Ο κ. Αγγελής στο σημείο αυτό εξήγησε τον λόγο για τον οποίο ο ίδιος είχε προσπαθήσει τότε να υπάρξει κάποιος συμβιβασμός: «Το έκανα γιατί ως εισαγγελέας διαβάζω τη δικογραφία, από την οποία είναι διάχυτη η άποψη πως ο παθών (Χρ. Ζαχόπουλος) αρέσκετο να βιντεοσκοπεί τις προσωπικές του στιγμές. Όλοι οι κατηγορούμενοι το λένε».

Μετά την αντίδραση του συνηγόρου του Θέμου Αναστασιάδη, Μιχ. Δημητρακόπουλου, ο πρόεδρος του δικαστηρίου ζήτησε από τον κ. Αγγελή να διευκρινίσει τι ακριβώς εννοεί, για «να μην υπάρχουν σκιές», και ο εισαγγελέας εξήγησε πως αυτό προκύπτει από τις απολογίες τόσο της Εύης Τσέκου όσο και του εργατολόγου Χρ. Νικολουτσόπουλου, τονίζοντας:

Μακρυγιάννης«Οι βιντεοσκοπήσεις γίνονταν με κοινή συναίνεση. Άρα, είχα λόγους να μη θέλω να δοθεί δημοσιότητα σε γεγονότα που θα έβλαπταν τον παθόντα. Δέχομαι, ωστόσο, πως η συγκεκριμένη βιντεοσκόπηση δεν έγινε εν γνώσει του Χρ. Ζαχόπουλου».

Αναφερόμενος, πάντως, στον «αμαρτωλό» διαγωνισμό του Υπουργείου Πολιτισμού, από τον οποίο είχε μείνει εκτός η Εύη Τσέκου, ο εισαγγελέας επικαλούμενος τις καταθέσεις μαρτύρων επεσήμανε πως 17 άτομα που περιλαμβάνονταν τότε στη λίστα των επιτυχόντων κατάφεραν τελικά να διοριστούν…

Η ακροαματική διαδικασία συνεχίζεται με τις αγορεύσεις συνηγόρων πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης, μετά το τέλος των οποίων οι δικαστές θα εκδώσουν την απόφασή τους.

Διαβάστε επίσης:

Υπόθεση Ζαχόπουλου: Την ενοχή όλων ζήτησε ο εισαγγελέας, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 5 Απριλίου 2013, 14:20

ΟΛΑ για τον Θέμο, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου 2012, 22:50

Στη Δικαιοσύνη για τα 5 εκατομμύρια, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 4 Δεκεμβρίου 2012, 12:38

Λάβρος κατά του «κομιστή» ο εργατολόγος Νικολουτσόπουλος, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2013, 22:38

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης