Με επιστολή τους στη zougla.gr οι γονείς των θυμάτων του δυστυχήματος στον Λούσιο ποταμό τον Μάιο του 2007, τόνισαν: «Ολοκληρώθηκε στις 26 Ιανουαρίου στο τριμελές εφετείο του Ναυπλίου, μετά από τρίμηνη ακροαματική διαδικασία ,η δίκη για το τραγικό δυστύχημα στον Λούσιο ποταμό το Μάη του 2007. Η απόφαση του Εφετείου αφενός αποκατέστησε ηθικά τη μνήμη των οκτώ αδικοχαμένων παιδιών μας, αφετέρου έστειλε ηχηρό μήνυμα, τόσο στην πολιτεία, όσο και στους ιδιωτικούς φορείς για την ανάληψη των ευθυνών τους, ώστε στο μέλλον κανένας άλλος γονιός να μη βρεθεί στη θέση μας».

Υπενθυμίζεται πως στις 26 Μαΐου του 2007, συμμετείχαν στην εκδορμή για πεζοπορία στον Λούσιο ποταμό κι αναρρίχηση 18 άτομα, από τα οποία οκτώ βρήκαν τον θάνατο, σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση από πνιγμό εντός ύδατος, ενώ υπήρξαν και κακώσεις στο πρόσωπο και το κεφάλι των άτυχων εκδρομέων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πεζοπορία τους μετατράπηκε σε τραγωδία, όταν παρασύρθηκαν από μεγάλο όγκο νερού και λάσπης που κατέβασε το ποτάμι.

Κατόπιν του ατυχήματς, ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή και σωματικές βλάβες κατά συρροή εις βάρος των δύο συνιδιοκτητών της εκδρομικής εταιρείας που οργάνωσε τη μοιραία πεζοπορία.

Το Τριμελές Εφετείο Ναυπλίου μετά από πολύμηνη ακροαματική διαδικασία, προχώρησε την Κυριακή σε έκδοση της απόφασης. Η ποινή που επέβαλε είναι 13 χρόνια κάθειρξη στον κάθε κατηγορούμενο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης