Έργα τέχνης που εντυπωσιάζουν, έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά όσοι, αυτές τις μέρες, βρεθούν στην περιοχή της Αμμουδάρας. Σε τέσσερα σημεία από τη Βαγιά ως τον Αλμυρό, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν δημιουργίες από άμμο, που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο του 3ου Φεστιβάλ Γλυπτικής στην άμμο που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του δήμου Μαλεβιζίου και με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.

Στο Φεστιβάλ που θέμα έχει »Δεν το βάζω κάτω! Καθαρές θάλασσες, καθαρές παραλίες!», συμμετέχουν έξι καλλιτέχνες, επιδιώκοντας με τις δημιουργίες τους να περάσουν μηνύματα για την προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η … φήμη της Κρήτης και της Αμμουδάρας, μάλιστα, ξεπέρασε τα σύνορα της χώρας και έφθασε … ως την Κίνα, όπου μέσω δημοσιεύματος στο xinhuanet.com προβάλλονται οι δράσεις που είναι σε εξέλιξη.

Έτσι, ο θεσμός «βάζει το δικό του λιθαράκι» στην προβολή του τουριστικού προϊόντος του τόπου μας.

Το φεστιβάλ επαγγελματικής Γλυπτικής στην άμμο, που ξεκίνησε στην Αμμουδάρα το 2016, είναι το μοναδικό στην Ελλάδα και ένα από τα ελάχιστα στην Ευρώπη. Θα ολοκληρωθεί στις 20 Ιουνίου, αποδίδοντας εξαιρετικά έργα τέχνης που, εκτός απροόπτου, θα παραμείνουν, όπως και πέρυσι, στις παραλίες της Αμμουδάρας μέχρι το τέλος του καλοκαιριού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο μοναδικός στο είδος του θεσμός διοργανώνεται από τον πολιτιστικό σύλλογο Μονής Μαλεβιζίου, σε συνεργασία με τον γλύπτη Μανώλη Χαρκούτση. Γλυπτά φιλοτεχνούν ήδη ο Ουκρανός πανεπιστημιακός καθηγητής Yuriy Mysko, η διεθνής γλύπτρια επίσης από την Ουκρανία Lyudmyla Mysko και οι Έλληνες γλύπτες Ανδρέας Αραπάκης και Αμαλία Φλωρου. Το δεύτερο δεκαήμερο του φεστιβάλ θα φιλοτεχνήσουν επίσης έργα ο Μανώλης Χαρκούτσης και ο Ρουμάνος εικαστικός Gabriel Grama.

Τη Δευτέρα 18 Ιουνίου στις 5.30 το απόγευμα διοργανώνεται πιλοτικά μάθημα γλυπτικής στην άμμο σε παιδάκια, με την εθελοντική βοήθεια της εξειδικευμένης παιδοψυχολόγου Μαρίας – Αμαλίας Στέφου. Το μάθημα σε πρώτη φάση πιλοτικά, ώστε να πραγματοποιούνται περισσότερα μαθήματα από την ερχόμενη χρονιά, θα γίνει στην παραλία μπροστά στον πρώην club “Barracuda” και η παρακολούθηση είναι δωρεάν και σε παιδάκια που συνοδεύονται.

Οι παραλίες που γίνεται το φεστιβάλ είναι :

– Από τη 1 έως τις 10 Ιουνίου σε δύο παραλίες, η πρώτη περίπου 200 μέτρα δυτικά του γηπέδου ΕΓΟΗ και η δεύτερη στο κέντρο της Αμμουδάρας, (τέρμα της οδού Νάξου, στο ύψος του κεντρικού πάρκινγκ)
– Από τις 11 έως τις 20 Ιουνίου επίσης σε δύο παραλίες, η πρώτη στα δυτικά των εκβολών του Αλμυρού ποταμού και η δεύτερη μπροστά από το πρώην club “Barracuda”.


σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης