Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης

«Βομβαρδισμένο τοπίο» θυμίζει ο Δήμος Διονύσου τέσσερα 24ωρα μετά την πρώτη χιονόπτωση που έπληξε την Αττική και ειδικά τα βόρεια προάστια, καθώς ολόκληρες γειτονιές παραμένουν χωρίς τα… βασικά αγαθά του πολιτισμού μας: ρεύμα και νερό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακόμα και αν στους κεντρικούς δρόμους τα προβλήματα έχουν εν πολλοίς ξεπεραστεί και η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά, χωρίς τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, σε πολλές περιοχές, στα στενά, ο αποκλεισμός είναι απόλυτος. Ολόκληροι κορμοί δέντρων ή, χειρότερα, ηλεκτροφόρα καλώδια παραμένουν πεσμένα στη μέση του δρόμου, αποκλείοντας πλήρως την πρόσβαση από και προς τις κατοικίες. Και φυσικά ελλοχεύει σοβαρός κίνδυνος για τους περαστικούς…

Πολλοί κάτοικοι βασίζονται στην… αλληλεγγύη των γειτόνων τους ή στην Πολιτική Προστασία για να καλύψουν τις ανάγκες τους, περιμένοντας να έρθει η σειρά τους για να καταφθάσει στην περιοχή τους το ειδικό συνεργείο που θα απομακρύνει τους κορμούς. Αλλά μετά έρχεται ο πάγος…

Δεν είναι τυχαίο ότι στις κεντρικές αρτηρίες του Διόνυσου και της Εκάλης συναντήσαμε κυκλοφοριακό κομφούζιο, με κατοίκους να προσπαθούν να προμηθευτούν τα απαραίτητα ή απλώς να φιλοξενηθούν σε άλλες περιοχές, μέχρι να επανέλθει ο… πολιτισμός στη γειτονιά τους. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ίδια ώρα, και με μεγάλη καθυστέρηση, δεδομένου ότι και η σφοδρή κακοκαιρία και τα επακόλουθα προβλήματα ήταν γνωστά από καιρό, τα ειδικά συνεργεία δίνουν μάχη με τον χρόνο προκειμένου να αποκαταστήσουν τις σοβαρές βλάβες ηλεκτροδότησης και προσπαθούν στύλο στύλο να απομακρύνουν τα κλαδιά και τους κορμούς των δέντρων για να επανέλθουν το ρεύμα και η κανονικότητα στην περιοχή.

Θα χρειαστεί υπομονή ακόμα, όπως μας λένε, καθώς ειδικά σε ορισμένα σημεία δεν αρκούν μικρές παρεμβάσεις, αλλά απαιτούνται ολόκληρες επιχειρήσεις με γερανοφόρα οχήματα.

Δείτε την αυτοψία του zougla.gr στην περιοχή:

 

 

Τα ειδικά συνεργεία δουλεύουν πυρετωδώς, στύλο-στύλο, προκειμένου να αποκαταστήσουν τα προβλήματα

 

Οδός Αριστοτέλους. Σίγουρα οι κάτοικοι εδώ θα πρέπει να οπλιστούν με πολλή υπομονή ακόμα...

Ολόκληρος ο στύλος της ΔΕΗ έχει γείρει. Το ειδικό συνεργείο στον γερανό προσπαθεί να αποκαταστήσει το πρόβλημα

 

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι το γεγονός του απεγκλωβισμού μιας οικογένειας στην Ιπποκράτειο Πολιτεία. Ανάμεσα στα μέλη της οικογένειας βρισκόταν κι ένα παιδί που χρειαζόταν άμεση βοήθεια, καθώς εδώ και δύο μέρες έχει πυρετό. Ευτυχώς η διακομιδή του στο νοσοκομείο έγινε εγκαίρως. 

Δείτε ακόμα:

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης