Η επιστημονική ημερίδα με θέμα «Το υδρογόνο ως βάση για την παραγωγική ανοικοδόμηση της Ελλάδας»

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 30 Ιουνίου 2017, 21:30
Η επιστημονική ημερίδα με θέμα «Το υδρογόνο ως βάση για την παραγωγική ανοικοδόμηση της Ελλάδας»
Την ημερίδα άνοιξε ο Πέτρος Ζωγράφος, Ηλεκτρονικός, Ερευνητής - Εφευρέτης και ανέπτυξε το θέμα «Το νέο μοντέλο παραγωγής και κατανάλωσης ενέργειας με βάση το Υδρογόνο». Ο γνωστός για τη μεγάλη εφεύρεση που παράγει ρεύμα με νερό, Πέτρος Ζωγράφος, ανέδειξε τις προοπτικές που διανοίγονται για τη μετάβαση σε ένα νέο ενεργειακό μοντέλο, προς οφέλος ολόκληρης της ανθρωπότητας. Ανέλυσε επίσης τις ιδιότητες της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας και ιδιαίτερα του οπτικού φάσματος, καθώς επίσης και την ευαιθησία του ανθρώπινου οφθαλμού στο να διεγείρεται μόνο με 5 ή 6 φωτόνια. 

Επίσης ο ερευνητής Πέτρος Ζωγράφος μετά από ερώτηση που του έθεσαν γύρω από το ορατό φως απήντησε ότι «το ανθρώπινο μάτι μπορεί να διεγερθεί αρχικά από το κόκκινο χρώμα που το εύρος του κυμαίνεται από 630 έως 700nm και τέλος από το ιώδες του οποίου το εύρος κυμαίνεται από 400 έως 440nm. Αυτή είναι και η υψηλότερη συχνότητα που μπορεί να δει ο άνθρωπος. Επιπλέον πρέπει να γνωρίζουμε ότι απόλυτα μονοχρωματικό φως είναι πολύ δύσκολο να συναντήσουμε διότι απαιτούνται πολλά φίλτρα κλπ. Το απόλυτα μονοχρωματικό φως μπορεί να παραχθεί μόνο με ακτίνα λέιζερ».

Σημαντικά ζητήματα επιστήμης, ενέργειας και ανάπτυξης αναδείχτηκαν στην επιστημονική ημερίδα με θέμα: «Το υδρογόνο ως βάση για την παραγωγική ανοικοδόμηση της Ελλάδας», που πραγματοποιήθηκε στο AEGEAN COLLEGE την Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017.Δείτε την ομιλία του:Οι υπόλοιποι ομιλητές ήταν οι ακόλουθοι:

Ιωάννης Σπηλιόπουλος Δικηγόρος, Διδάκτωρ Νομικής Σχολής Πανεπιστημίου Κολωνίας
“ Αιρετική σκέψη - Καινοτομία : O πλούτος που περιφρονούμε»Βασίλης Πολυμένης, Καθηγητής Χρηματοοικονομικής Διοίκησης στο Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
«Ανταγωνιστικότητα, ο μόνος δρόμος προς τα εμπρός»Ανδρέας Γιαννουλόπουλος Iατρός, Καρδιολόγος -Πνευμονολόγος, Συντονιστής του Πανεπιστημονικού Μετώπου της Χώρας & του Απόδημου Ελληνισμού, Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου για τις γερμανικές αποζημιώσεις. «Η αντιμετώπιση της πρωτόγνωρης νοσηρότητας του πληθυσμού από ανθρωπογενή αίτια»Λάμπης Τομάσης Ηλεκτρολόγος – Ηλεκτρονικός Μηχανικός Master of engineering Πανεπιστημίου Portsmouth, Μasters of ΜΒΑ Πανεπιστημίου Πατρών –συνεργάτης Μ.Ι.Τ. «Ενέργεια από υδρογόνο, η λύση για την προστασία του περιβάλλοντος»Δείτε τις ομιλίες:Διοργάνωση:
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΕΩΝ ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ
(ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ Σ.Μ.Α.Δ.Ε.)

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 1 Ιουλίου 2017, 03:19