Το θέμα της εισφοράς αλληλεγγύης στους δικαστικούς λειτουργούς αλλά και τον υπόλοιπο δημόσιο τομέα, έθεσε ο πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Χριστόφορος Σεβαστίδη στον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη, σε συνάντηση που είχαν, τονίζοντας πως πρόκειται για φόρο αντισυνταγματικό και άδικο.

Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο πρόεδρος της ΕΔΕ Χρ. Σεβαστίδης, σημειώνει πως ο υπουργός τον διαβεβαίωσε πως στόχος της κυβέρνησης είναι η μόνιμη κατάργησή της, εφόσον το επιτρέψει η δημοσιονομική κατάσταση της χώρας, το 2023.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα στο δελτίο Τύπου αναφέρεται: “ Η Ένωσή μας έθεσε το ζήτημα της αναστολής της εισφοράς αλληλεγγύης για τους δικαστικούς λειτουργούς και για τον υπόλοιπο δημόσιο τομέα πρόκειται για έναν φόρο που επιβάλλεται πλέον αντισυνταγματικά στην συνεπέστερη κατηγορία φορολογουμένων παραβιάζοντας την αρχή της ισότητας στα δημόσια βάρη. Είναι ένα μέτρο κατάφωρα άδικο το οποίο χωρίς καμία δικαιολογητική βάση επιβαρύνει το τρέχον έτος μόνο τους εργαζομένους και τους συνταξιούχους στο δημόσιο την ίδια στιγμή που απαλλάσσονται από τον συγκεκριμένο φόρο τα κέρδη των μεγάλων εταιριών.

Η Ένωσή μας έθεσε για πρώτη φορά το ζήτημα τον Φεβρουάριο και απέστειλε σχετικό υπόμνημα στον Πρωθυπουργό τον περασμένο μήνα. Ενημερώσαμε τον κ. Υπουργό ότι σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθεί το δίκαιο αίτημά μας ούτε με τον προϋπολογισμό για το έτος 2022 τότε θα διεκδικήσουμε τις αξιώσεις μας δικαστικά.

Ο κ. Υπουργός αναφέρθηκε στην ισχυρή βούληση της Κυβέρνησης για πλήρη και μόνιμη κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για όλους, που επιδιώκεται ανάλογα και με τον διαθέσιμο δημοσιονομικό χώρο να καταστεί εφικτή το 2023. Η Ένωση θα αναμένει μέχρι την οριστική κατάρτιση του προϋπολογισμού για να προβεί σε κάθε περαιτέρω ενέργεια”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης